Claudiu Zamfir

UPDATE Profilul de Instagram al Simonei Halep, spart de hackeri: Au postat reclame înșelătoare gen „click și fă bani”

Thumbnail

UPDATE. Pe profilul de Instagram al Simonei Halep, marcat ca atare cu ecuson de verificare a autenticității, au apărut reclame gen „click aici ca să faci bani”, contul sportivei fiind spart. Simona a confirmat că hackerii i-au spart contul de Instagram.

Simona Halep a confirmat, miercuri, pe Twitter, că hackerii i-au spart contul de Instagram: „Vă rog să ignorași hackerii care se distrează pe contul meu de Instagram. Știm despre acest lucru și lucrăm împreună cu Instagram la asta”.

---

Știrea inițială:

Profilul Insta simonahalep are „verified badge” și 1,3 milioane de urmăritori din toată lumea, un canal de promovare foarte râvnit de către orice brand internațional. Mai ales că Simona tocmai a câștigat turneul de la Wimbledon în fața Serenei Williams și mai are în palmares un Roland Garros.

În mod ciudat, marți seara pe profilul ei de Insta au apărut postări neobișnuite pe un cont de socializare al unei asemenea vedete internaționale. Într-o postare, eram invitați să dăm clic pe un link cu promisiunea că vom „face 350 de dolari pe zi”, cel puțin! Mai jos era și un link către un site la fel de neobișnuit:  https://linktr.ee/getpaid (nu recomandăm accesarea - n.r.). Acest domeniu de internet, .ee, este din Estonia.

Acest link apărea în locul descrierii care în mod normal te trimitea la site-ul oficial al campioanei noastre, simonahalep.com .

Thumbnail
Instagram

În altă postare, un clip, apărea un tânăr cu barbă scurtă, ochelari de soare și șapcă cu LA, care părea a fi în SUA. Flutura un teanc de dolari și ne promitea o afacere numai de el știută.

Este posibil ca profilul de Instagram al Simonei Halep să fi fost spart, dar nu am obținut informații în acest sens până la difuzarea acestei știri.

Între timp, postările respective au dispărut. De asemenea, când apăreau reclamele agresive contul de Instagram figura cu 342 de postări, iar după ce au dispărut reclamele mai figurau 339 de postări.

Cazul a fost semnalat și de omul de televiziune Mircea Badea, la emisiunea „În gura presei” de pe Antena 3.

Thumbnail

UPDATE. Cei de la Digisport semnalează că au mai apărut și alte postări false, făcute de hackeri care au intrat abuziv pe contul de Instagram al sportivei noastre și care au cerut bani în numele ei. Și acestea au fost șterse între timp.

"Hei, mă poate ajuta cineva? Sunt blocată în Elveția, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari. Sunt dispusă să plătesc 1.500 de dolari până în weekend. Am un cont pe Zelle (serviciu de plăți pe internet - n.r.). Aplicația Venmo nu merge dintr-un anumit motiv. Vă rog, nu mă mai întrebați dacă primesc bani prin Venmo. Este atât de rușinos", a fost postat de hackeri pe profilul Simonei Halep.

Parallax

Vizualizari
1076
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri