Luminita Pirvu

Trei sferturi dintre români folosesc internetul pentru reţele sociale şi doar 8% pentru servicii bancare

Imagine principala
Romanii prefera retele sociale

75% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani care au folosit internetul anul trecut au intrat pe reţele sociale și doar 8% au folosit serviciile de internet-banking. Tot la capitolul activităţi online preferate se înscriu și convorbirile prin intermediul aplicaţiilor de tipul Whatsapp Voice Call şi video-chat-ul potrivit unui studiu citat de agenția News.ro.  

La nivel european, 63% dintre persoanele care intră pe internet o fac pentru reţele sociale, românii fiind, din acest punctde vedere, semnificativ peste medie şi pe locul al nouălea în Uniunea Europeană.

Românii folosesc foarte puţin şi serviciile de sharing şi poştă electronică (e-mail), documentarea online (alte informaţii decât ştirile de presă) sau rezervările turistice, mai arată studiul efectuat de agenția de marketing Perceptum.

De asemenea, aproape jumătate dintre utilizatorii români de internet ascultă muzică online, procent aproapiat de media la nivelul UE, europeni, în timp ce şase din zece români citesc ştiri online.

"Pe termen scurt, reţelele sociale şi aplicaţiile mobile vor influenţa evoluţia digitală a companiilor europene. De asemenea, folosirea datelor şi aplicaţiilor prin internet sau cloud computing arată o rată constantă de creştere, dar numai în cazul companiilor mari. În România, mai puţin de o companie din zece (8%) este înalt digitalizată”, a declarat directorul executiv al Perceptum, Raluca Ghilea.

 

 

 

Parallax

Vizualizari
474
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri