A.M.

Ce rezultate aduce promovarea video online si ce clipuri sunt eficiente. Studiu

Imagine principala
STATISTICI Un studiu arata ce rezultate aduce promovarea video online si ce clipuri sunt eficiente

Tot mai multe companii incep sa-si promoveze produsele si serviciile prin intermediul clipurilor video, de la tutoriale si “how-to” pana la prezentari de produse. Un studiu arata ca 88% dintre companiile intervievate considera ca acest segment este o parte importanta din strategia de promovare.


Wyzol, o agentie din Marea Britanie specializata in crearea de continut video si infografice, a derulat un studiu in randul a 230 companii, cu scopul de a afla cum este perceputa aceasta unealta de promovare.


Ce spun companiile


La capitolul “Utilizare si bugete alocate”, 61% dintre companiile intervievate au aratat ca se folosesc de video. Dintre acestea, 66% nu foloseau continut video acum un an. 91% dintre respondenti spun ca vor mari sau cel putin vor mentine bugetele de promovare pe acest canal. 67% dintre ei planuiesc sa mareasca bugetele in 2016.


Despre rezultate, 88% dintre reprezentantii companiilor spun ca videoul este o parte importanta din strategia de comunicare, 76% considera ca profitul generat de investitie este bun. In cazul a 93% dintre afaceri, unul dintre avantajele enuntate este acela ca utilizatorii inteleg mai bine produsul sau serviciul promovat, iar 72% considera ca rata de conversie pe site a fost imbunatatita.


Clipurile ajuta si la scaderea numarului de telefoane si e-mail-uri: in cazul a 36% dintre companii, a scazut numarul cererilor de sprijin. In plus, 62% dintre cei chestionati afirma ca acest tip de promovare le-a crescut traficul pe site, iar 64% considera ca a contribuit direct la cresterea vanzarilor.


Promovare si distribuirea sunt importante: 45% spun ca au un video pe prima pagina a site-ului, iar 83% dintre acestia sustin ca un video explicativ plasat pe homepage este foarte eficient. Insa nu doar site-ul e important – 47% il includ in newslettere, iar 80% dintre acestia considera ca tactica este foarte eficienta.


Nu in ultimul rand, clipurile sunt distribuite in retele sociale de catre 87% dintre companii, strategie gasita eficienta de 78% dintre ei. Totusi, mai bine de jumatate (53%) considera ca inca se chinuie sa promoveze clipurile produse.


Cand vine vorba de companii care inca nu folosesc continut video, 15% considera ca este prea scump, 12% nu cred ca poate genera suficient profit, 12% considera ca nu au nevoie, 10% ca nu au timp, iar 9% nu pot sa-si convinga sefii sa investeasca. Totusi, 42% dintre cei chestionati planuiesc sa investeasca in video.


Ce spun utilizatorii


La capitolul “Conversie”, dupa un studiu derulat pe consumatori, se remarca faptul ca 69% dintre respondenti prefera sa urmareasca un clip explicativ decat sa citeasca descrierile. Totodata, 77% sustin ca au fost convinsi sa cumpare un produs sau serviciu convinsi fiind de videoul explicativ, iat 74% au incercat sa afle mai multe detalii.


Insa consumatorii nu tin informatia doar pentru ei. 70% spun ca au dat mai departe link-ul unui video fie in retele sociale, fie direct prietenilor, iar 76% spun ca ar recomanda clipurile daca le capteaza atentia. Nici clipurile explicative nu sunt uitate, 69% preferand sa le impartaseasca prietenilor daca gasesc informatii utile, 65% – daca videoul e informativ, 55% – daca e inspirational, 31% – doar pentru ca le place brandul. Doar 3% nu ar distribui un clip indiferent de motiv.


De remarcat si faptul ca 68% dintre cei chestionati ar prefera sa urmareasca un clip decat sa contacteze compania pentru sprijin, indiferent de problema avuta.


Alte cifre relevate de studiu  • 61% dintre utilizatori au refuzat sa mai cumpere un produs din cauza unui clip explicativ defectuos

  • 37% au renuntat sa mai cumpere din cauza ca explicatia nu era suficient de clara

  • 25% spun ca o calitate slaba a videoului este descurajanta

  • 21% renunta cand clipurile sunt prea lungi

Parallax

Vizualizari
90
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri