Adi Iacob

Specialist în marketing digital: Să nu ai un website înseamnă să ratezi oportunități majore

Thumbnail

În prezent consumatorii caută pe Google informații despre produsele pe care urmează să le cumpere, accesează websiteuri dedicate review-urilor de produse și își scriu permanent părerile pe rețelele de socializare, motiv pentru care firmele pierd oportunități valoroase dacă le lipsește un site propriu bine realizat, atrage atenția un specialist în marketing digital.

Cătălin Jilavu,  de la agenția de marketing Digital Craft, este de părere că „prima impresie în online este colosală”. Utilizatorii te judecă în funcție de website și decid, astfel, dacă te vor mai vizita în funcție de cum te prezinți printre kilobiți”. 

”Este foarte probabil ca utilizatorii să te evite, odată ce au considerat că websiteul tău nu reflectă acel tip de experiență pe care îl caută la un business (…) Să nu ai un website înseamnă să ratezi oportunități majore. Dar, în același timp, să ai un website care nu arată deloc prezentabil îți face businessul să pară și mai rău”, mai spune el, conform unui comunicat remis, luni, StartupCafe.ro.

Potrivit lui Cătălin Jilavu, la nivel mondial, 30% din website-uri sunt create cu WordPress (WP) iar 60% din total CMS-urilor (Content Management System) sunt WP iar peste 42% din piața de magazine online existente este reprezentantă de Woocommerce (care funcționează pe bază WP).

În opinia specialistului, ar fi bine să optezi pentru un website pe platforma WordPress din următoarele motive

  • Pentru administrare nu îți trebuie foarte multe cunostințe tehnice, o poți face singur, orice informație din interiorul platformei este foarte ușor de actualizat.
  • În ziua de astăzi, nu mai este întotdeauna suficient să ai un site bine făcut; acesta ar trebui optimizat pentru motoarele de căutare (SEO) și este știut că WordPress este una dintre platformele SEO friendly.
  • Site-ul este complet administrabil, scalabil (posibilitatea de a-l dezvolta ulterior, inclusiv de a vinde produse și servicii prin intermediul lui) și ușor de utilizat.
  • Cum viteza și adaptibilitatea pentru mobil sunt chei principale în ziua de azi, Wordpress adaptează aceste facilități nativ, având funcționalități speciale pentru acest domeniu.
  • Fiind un sistem modular, adăugarea de funcționalități noi se face ușor, dar și în majoritatea cazurilor prin module gratuite, directorul lor de module gratuite având circa 55.000 de module.
  • Securitatea este și aceasta un punct important, actualizările sunt gratuite, iar WordPress este printre primii la implementarea problemelor de securitate apărute în timp.

Parallax

Vizualizari
549
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri