Ovidiu D. Popica

Ai un restaurant sau o cafenea? Acum îți poți promova afacerea cu clipuri video direct pe Google Maps

Thumbnail

Google Maps oferă acum posibilitatea micilor afaceri precum restaurante, cafenele, baruri dar și alte afaceri de interes pentru turiști să se promoveze cu scurte clipuri video direct în aplicația de hărți. Noua funcție este disponibilă utilizatorilor înregistrați la Local Guides (ghizi locali).

Local Guide - ghidul local - este un tip de utilizator care contribuie benevol, cu regularitate, la completarea și îmbunătățirea informațiilor din diferite locații aflate fie în orașul în care locuiesc, fie de pe traseele pe care călătoresc. Practic, orice utilizator se poate înrola în comunitatea Local Guides și poate adăuga informațiile solicitate de aplicație. 

Atunci când vizitează un hotel, un restaurant sau o cafenea, de exemplu, dar și un centru comercial sau un muzeu, utilizatorul înregistrat în comunitatea Local Guides primește pe telefonul mobil - dacă are activate GPS-ul și urmărirea locației - o notificare prin care este îndemnat să răspundă la o serie de întrebări:

Contribuțiile sunt punctate și, pe măsura acumulării punctelor, utilizatorul este avansat cu un nivel și primește o insignă (badge) electronică. Nivelul 1 nu primește nici un punct); pentru nivelul 10, cel mai ridicat, e nevoie de 100.000 de puncte. Punctele pot fi utilizate pentru accesarea unor servicii Google cu ar fi Google Play care permite, printre altele, accesul la colecția de muzică (similar cu iTunes). 

Thumbnail
Profil Local Guides

 

Intenția celor de la Google Maps este să îmbunătățească și să completeze cu ajutorul Local Guides calitatea informațiilor din aplicația de hărți (Google Maps) folosită de zeci de milioane de utilizatori. Odată cu răspândirea pe scară largă a telefoanelor mobile inteligente, a sporit și numărul de utilizatori ai aplicațiilor de hărți precum și căutările direct în Maps, mai ales atunci când turiștii, de pildă, se află într-o destinație nouă.

Local Guides pot adăuga locuri noi, fotografii, recenzii  pot da rating-uri și pot contribui la verificarea informațiilor postate de alți utilizatori. Aplicația le cere să răspundă simplu (da/nu/nu sunt sigur) la o serie de întrebări precum:

 • se poate plati cu cardul sau cu cash

 • există căi de acces ori parcare pentru persoane cu disabilități

 • ce fel de prețuri sunt (mici, moderate, mari)

 • e locul respectiv (un restaurant, de exemplu) popular pentru servit prânzul

 • se poate servi meniu vegetarian

Multe dintre întrebări apar și în funcție de specificul locației respective; de pildă, la un showroom auto Local Guides sunt întrebați dacă la vânzare sunt și mașini second hand sau doar mașini noi. 

Îți poți promova afacerea cu scurte video clipuri

Ca să nu rămână în afara tendinței în creștere de utilizare a conținutului video, Local Guides dă acum posibilitatea încărcării unor videoclipuri scurte de 10 până la 30 de secunde direct pe Google Maps. Funcția este accesibilă doar pentru telefoanele cu Android iar pentru fiecare video încărcat utilizatorul Local Guides primește 7 puncte (unul dintre cele mai mari punctaje).

Afacerile care pot profita de noua funcție pentru promovare către noi clienți ar putea fi:

 • cafenelele (un scurt video cu modul creativ de servire a unui cappucino) 

 • restaurantele cu un anumit specific (un filmuleț cu scurte secvente de la bucatarie sau cu plating-uri interesante) 

 • hotelurile și pensiunile (mini-tururi video din camere)

Thumbnail
Exemplu de video la un fast food

 

Comunitatea Local Guides dintr-un oraș poate organiza periodic întâlniri tematice în diverse locații cu atracție turistică la care utilizatorii să contribuie în același timp la completarea și îmbunatațirea informațiilor de pe Maps. În Romania, comunitatea nu este încă foarte activă.

Dacă faci parte din Google Guides iată cum poți adăuga un video clip:

Crează un video când te afli în locul respectiv

 • Caută locul pe Google Maps
 • Selectează pinul de pe harta
 • Derulează până la tab-ul “Adaugă fotografie”
 • Pornește“Camera” și ține apăsat 10 secunde

Încarcă un video deja filmat:

 • Caută locul pe Google Maps
 • Selectează pinul de pe harta
 • Derulează până la tab-ul “Adaugă fotografie”
 • Selectează filmul din folderul în care este salvat. Se vor încărca doar primele 30 seconds din video.
Parallax

Vizualizari
1129
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri