Adi Iacob

Ce trebuie să facă micile afaceri pentru o prezență mai puternică în mediul online mobil

Thumbnail

Aproape un sfert din populația lumii va urmări videoclipuri pe telefoanele mobile în 2018, potrivit unui studiu realizat de compania eMarketer. Raportul arată că 78,4% din conținutul video va fi vizionat folosind telefoanele mobile în 2018.

Datele evidențiază, de asemenea, creșterea consumului de internet mobil la nivel global și faptul că aceste dispozitive au devenit modul principal de acces la internet pentru multe regiuni din toată lumea.

Pentru micile afaceri, prezența online și optimizarea site-urilor pentru mobil este acum o necesitate. Smartphone-urile au devenit omniprezente, iar datorită faptului că accesul la internet continuă să se îmbunătățească (mai multe companii lucrează la dezvoltarea tehnologiei 5G), acestea vor fi dispozitivele principale pentru tot mai mulți oameni, iar conținutul video va fi modul în care ei comunică, scrie publicația dedicată micilor afaceri Small Business Trends.

Oscar Orozco, analist senior la eMarketer, a spus: "Apreciem că aproape 55% dintre utilizatorii de internet vor fi activi în aplicațiile de chat până la sfârșitul anului 2018. Vizionarea și distribuirea videoclipurilor este o caracteristică importantă a aplicațiilor de chat precum Facebook Messenger, WhatsApp și WeChat, iar pentru mulți utilizatori de internet, este prima experiență video digitală. Ne așteptăm ca acest lucru să continue și să fie un factor important al consumului de video pe mobil".

Dispozitivele mobile devin metoda preferată de conectare, comunicare, cumpărare, interacțiune și vizualizare a conținutului din mediul online. 64% dintre consumatori au spus că vizionarea unui videoclip de marketing pe Facebook a influențat o decizie de cumpărare. De asemenea, 89% din veniturile din publicitate a Facebook au fost obținute din mobil în al patrulea trimestru din 2017.

Dacă deții o afacere, trebuie să ai în vedere o prezență în mediul online mobil. Telefonul este dispozitivul pe care clienții îl vor utiliza pentru a te găsi și chiar pentru a achiziționa produsele și serviciile pe care le oferi.

Potrivit studiului eMarketers, 2,38 miliarde de persoane vor viziona videoclipuri pe toate tipurile de dispozitive. Cu toate acestea, mai mult de trei sferturi dintre aceștia vor utiliza un dispozitiv mobil.

În ceea ce privește platforma preferată de utilizatori, YouTube va avea cel mai mult de câștigat, deoarece 1,58 miliarde de utilizatori îl vor folosi pentru a viziona videoclipuri cel puțin o dată pe lună.

Firmele de toate tipurile și dimensiunile au acum conturi de YouTube. Mai mult de un miliard de oameni folosesc platforma, iar spectatorii urmăresc în fiecare zi peste 500 de milioane de ore de videoclipuri pe YouTube, scrie TheStartupMag.

De patru ori mai mulți consumatori aleg să urmărească un videoclip despre un produs înainte de a citi despre el.

Pe plan mondial, 52% dintre marketerii spun că videoclipurile, ca format de conținut online de marketing, au cea mai bună rentabilitate a investiției.

 

Surse: eMarketerSmall Business TrendsTheStartupMag
Parallax

Vizualizari
414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri