Ovidiu D. Popica

Începe școala 2018: se caută masiv uniforme, ghiozdane și rucsaci pentru copii

Thumbnail

Uniformele, ghiozdanele și rucsacii de școală sunt cele mai căutate articole pentru anul școlar, alături de obiectele de îngrijire pentru copii și papetăria, arată un studiu Google ce compilează date cu căutari online din Romania. Prima și a două săptămână din septembrie sunt importante pentru negustorii care vând online produse specifice noului an școlar pentru că în această perioadă utlizatorii fac cele mai multe căutări.

Primele zile din septembrie marchează începutul campaniei denumite generic ”începe școala” (sau ”back to school” cum i se mai spune în limbaj de marketing online)  iar magazinele care vând uniforme, haine pentru copii, ghiozdane sau papetărie școlară ar trebui să aibă campaniile de promovare online deja pregătite și pornite.

Un set de date interne de la Google, compilate pentru Romania arată că în ce privește îmbrăcămintea pentru copii, seturile de papetărie și rucsacii pentru școlari au un raport de click-uri / căutări de 20%. Asta înseamnă că una din cinci căutări pentru aceste categorii de produse are șanse să se transforme într-un click spre pagina produsului sau spre site.

Thumbnail

Volumul căutărilor începe să crească la finalul lunii august iar tendința se accelerează în primele săptămâni din septembrie în special la uniforme și ghiozdane. ”Campaniile de promovare ar trebui să aibă teme relevante pentru a atinge potențialul maxim” este sfatul celor de la Google care adaugă că interesul cel mai mare în căutări este seara, după ora 18.00.

Thumbnail

Anunțurile de tip pay per click bine scrise, cu oferte și beneficii relevante pentru potențialii cumpărători, dar și modul în care sunt făcute paginile de produs, imaginile, viteza de încărcare a site-ului și ușurința de navigare pentru utilizator, mai ales de pe mobil pot spori șansele ca o căutare să se transforme în tranzacție.

Parallax

Vizualizari
134
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri