Claudiu Zamfir

Tinerii patroni din București și Cluj se pot înscrie online la noi cursuri de antreprenoriat și pot ajunge la Madrid

Thumbnail

Tinerii patroni din București și Cluj-Napoca, cu afaceri creative, au șansa să ajungă la un bootcamp de marketing în Spania, printr-un nou program de mentorat și training, la care au început înscrierile on-line, au anunțat marți organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Impact Hub Bucharest, împreună cu alte 4 Impact Hub-uri din Europa, lansează un program internațional de accelerare de afaceri dedicat industriilor creative, Creative Business Studio.

Tinerii antreprenori sunt invitați să își înscrie ideile de business în platformă, urmând ca participanții selectați să beneficieze de un program intens care îi va ajuta să crească și să își lanseze propriile afaceri.

În România, programul este organizat în două orașe, iar înscrierile se fac astfel:

Condițiile de participare

Creative Business Studio așteaptă antreprenori care îndeplinesc următoarele condiții:

  • au vârste cuprinse între 19 și 30 de ani,
  • locuiesc într-unul din orașele participante,
  • realizează produse sau servicii creative și vor să pună bazele unei afaceri. Este important să fi făcut deja un prim pas în această direcție - de exemplu, au dezvoltat un MVP (produs minim viabil - n.r.), au organizat un eveniment pentru a prezenta ideea de business prietenilor sau au creat un landing page.
  • Activează în industriile creative, cum ar fi: design grafic, meșteșuguri, design de produs, gaming, web design, modă și altele.

Ce învață antreprenorii în program

Creative Studio spune că oferă:

  • workshop-uri pe teme relevante pentru un antreprenor la început de drum (crowdfunding - strângere de fonduri pe platforme online, business models, value proposition, financial, marketing).
  • Acces la mentori cu experiență din domeniu,
  • Sprijin în dezvoltarea și lansarea unei campanii de crowdfunding,
  • Marketing Bootcamp internațional la Madrid.

Mai multe detalii pot fi găsite AICI pentru programul pe București și AICI pentru Cluj-Napoca.

Creative Business Studio se dorește a fi „linia de start pentru antreprenorii creativi din șase orașe europene: București, Cluj-Napoca, Lisabona, Madrid, Siracuza și Vigo. Ei vor avea șansa să își lanseze produsele sau serviciile și să obțină finanțare prin intermediul platformelor de crowdfunding.

„Programul Creative Business Studio este o inițiativă în plus de a dezvolta ecosistemul antreprenorial și de a contribui la dezvoltarea unei piețe ofertante, aceea a industriilor creative (...). Vedem aici oportunitatea de a face un pas în plus în sprijinirea viitoarei generații de antreprenori” - a declarat Lucian Grămescu, incubation manager, Impact Hub Bucharest.

Proiectul este finanțat sub Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+ al Uniunii Europene: Parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului​, acțiune ce își propune crearea de punți de legătură între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

Impact Hub Bucharest este o organizație care susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Citește mai multe despre crowdfunding:

Parallax

Vizualizari
650
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri