Adi Iacob

Google a lansat caracteristici noi în setările reclamelor

Thumbnail

Google a lansat mai multe caracteristici noi pentru setările reclamelor și dezactivarea acestora, pentru a oferi mai mult control asupra anunțurilor pe care le vezi pe Google, pe site-uri web și în aplicații.

Google a lansat un singur tablou de bord pentru controlul anunțurilor, denumit inițial “Ads Preferences Manager” (în 2009) — în prezent “Ads Settings”.

Memento

Să presupunem este nevoie să îți cumperi o pereche nouă de încălțăminte. Vizitezi site-ul unui magazin online de încălțăminte, adaugi o pereche de cizme în coșul de cumpărături online, dar nu le cumperi pentru că dorești să continui căutarea înainte de a face alegerea finală. Data viitoare când faci cumpărături online, magazinul de încălțăminte îți poate arăta anunțuri care sa te încurajeze să te întorci pe site-ul lor și să cumperi acea pereche de cizme.

Acest tip de memento poate fi util, dar dacă nu mai ești în căutare de încălțăminte, atunci nu ai nevoie de un memento despre asta. Un nou control în setările anunțurilor va permite dezactivarea acestor tip de anunțuri memento. 

Noua caracteristică oferă posibilitatea de a dezactiva anunțurile de tip memento în aplicații și pe site-urile care colaborează cu Google pentru a afișa anunțuri. Compania planifică să extindă acest instrument pentru a controla anunțurile pe YouTube, în căutări și pe Gmail în lunile următoare.

Thumbnail
blog.google

 

“Mute this ad"

În 2012, Google a introdus opțiunea “Mute This Ad” pentru a permite utilizatorilor să blocheze un anunț pe care nu dorește să-l vadă. Milioane de persoane folosesc zilnic această funcție, iar în 2017, compania a primit mai mult de 5 miliarde de păreri, spunând că ignoră anumite anunțuri care nu sunt relevante. În urma feedback-ului, Google a eliminat un milion de anunțuri din rețeaua sa publicitară pe baza comentariilor utilizatorilor.

Thumbnail
blog.google

 

Noile actualizări a funcției “Mute this ad” sunt:

  • Instrumentul va recunoaște acum feedbackul de pe orice dispozitiv pe care ești conectat la Contul Google (în funcție de setările contului). Dacă dezactivezi un anunț pentru magazinul de încălțăminte pe telefon, acesta va fi, de asemenea, dezactivat și pe laptop.
  • Este probabil ca funcția “Mute this ad" să fie vizibilă în mai multe locuri, deoarece Google extinde acest control pentru a lucra cu mai multe aplicații și site-uri cu care colaborează pentru a afișa anunțuri.

Sursa: blog.google

Parallax

Vizualizari
668
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri