A.M.

Facebook anunta Instant Articles pentru toti publisherii si o noua unealta pentru dezvoltarea de aplicatii

Imagine principala
Facebook anunta Instant Articles pentru toti publisherii si o noua unealta pentru dezvoltarea de aplicatii

Facebook Instant Articles, un experiment inceput in urma cu aproape un an, ce permite citirea articolelor, de pe o serie limitata de site-uri de stiri, direct in aplicatia de mobil a retelei sociale, fara a incarca continut suplimentar, devine accesibil tuturor publisherilor, inclusiv companiilor care publica pe propriul blog. In acelasi timp, Facebook anunta si o noua unealta de proiectare a aplicatiilor.


La nivel global, Facebook are peste o mie de parteneri oficiali din randul publisherilor. Potrivit anuntului, articolele de tip instant au, in medie, cu 20% mai multe click-uri decat link-urile obisnuite, iar rata de abandon – intoarcerea la News Feed – este cu 70% mai mica in cazul Instant Articles gratie incarcarii foarte rapide. Totodata, spun cei de la Facebook, articolele “instant” sunt cu 30% mai distribuite decat cele obisnuite.


Statistici Facebook Instant Articles


Pentru a face munca programatorilor mai usoara, Facebook a incheiat o serie de parteneriate cu producatorii de sisteme de management al continutului, inclusiv cu cele mai folosite, precum WordPress sau Drupal. Facebook a incheiat, de asemenea, parteneriate cu o serie de servicii globale de analiza a traficului, precum Adobe Analytics, Chartbeat, comScore sau Nielsen, folosite in special in SUA si in Vestul Europei.


Compania adauga mai adauga si faptul ca fiecare publisher isi poate personaliza modul in care afiseaza un articol, de la sigla si imagine, pana la fonturi. In acelasi timp, permite continutul sponsorizat (branded content), inclusiv prin marcarea acestora si prezenţa unui tag către pagina sponsorului si logo-ul acestuia.


In ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii, Facebook a anuntat o noua unealta de proiectare de prototipuri ce permite un timp de dezvoltare mult mai scurt. Origami Studio este aplicatia ce va fi disponibila, initial, pentru programatorii ce folosesc sistemul de operare Mac OS X. Unealta este folosita de ceva timp de catre angajatii retelei sociale si, in curand, va fi publica.

Parallax

Vizualizari
20
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Publicist Nu mai e. E publişer. Si are si plural publișeri.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri