Claudiu Zamfir

Se pot face bani din „bacșișuri” pe Twitter - opțiunea Tip Jar

Thumbnail

Twitter a lansat o opțiune prin care utilizatorii care postează mesaje interesante pe rețeaua socială pot primi bani sub formă de bacșiș din partea celorlalți useri, noua formă de monetizare a tweet-urilor fiind disponibilă deocamdată doar unui număr limitat de profiluri.

Opțiunea „Tip Jar” (borcan pentru bacșiș), lansată joi, este disponibilă acum în aplicația Twitter de Android sau de iPhone în limba engleză, doar pentru un număr limitat de profiluri, dar rețeaua socială intenționează să extindă această posibilitate de a face bani din conținutul postat.

Cei care își activează „Tip Jar” din setările profilului pot primi bani de la alți utilizatorii Twitter prin 5 servicii online, deocamdată: Patreon, PayPal, Venmo, Bandcamp și Cash App. Donatorii pot vedea noul buton „Tip Jar” lângă cel de „follow” de la profilul care își actvează noua opțiune.

În acest moment, toți cei care folosesc aplicația Twitter de Android sau iOS în limba engleză pot lăsa bacșiș celor care și-au activat butonul „Tip Jar”.

Grupul restrâns de profiluri care pot primi acum bani cu noua opțiune Twitter include jurnaliști, experți, organizații non-profit și alți creatori de conținut. „În curând, mai mulți oameni vor putea să-și adauge Tip Jar la profil și îl vom extinde la mai multe limbi”, a precizat Twitter.

CEO-ul Jack Dorsey anunțase anterior că rețeaua socială va explora noi mijloace de monetizare atât pentru companie, cât şi pentru utilizatori, reamintește News.ro.

Dorsey a dat atunci două exemple - accesarea anumitor conturi pe baza unui abonament lunar şi o funcţie de donaţie, prin care utilizatorii să le ofere mici sume de bani creatorilor de conţinut. Abonamentele au început să fie testate încă din februarie 2021 și iată că acum acum Twitter experimentează și funcția de bacșiș.

 

Parallax

Vizualizari
342
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri