Luminita Pirvu

Ofertele de Black Friday vor fi monitorizate de Consiliul Concurenței

Thumbnail

În fiecare an de Black Friday există numeroase plângeri din partea consumatoriilor care susțin că reducerile anunțate nu sunt reale la anumite produse și asta pentru că , retailerii majorează prețul cu câteva zile înainte de a lansa promoția. După ce ANPC a anunțat că va verifica aleatoriu ofertele pe care magazinele online le fac și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chiriţoiu a declarat că reducerile vor fi monitorizate de instituția pe care o conduce.

Bogdan Chiriţoiu a explicat, într-o emisiune la Digi 24, că se va verifica dacă ofertele sunt reale, iar după Black Friday, Consiliul Concurenţei va elabora un raport cu privire la comerţul electronic.

"Nu vrem să omorâm Black Friday, nu vrem să omorâm comerţul electronic. Vrem să ne asigurăm că funcţionează bine, să vedem cum poate fi îmbunătăţit. La ce ne uităm, să vedem dacă reducerile sunt reale, dacă se respectă legislaţia care spune că atunci spui că ai făcut o reducere trebuie ca reducerea să se facă faţă de un preţ care a fost real şi a funcţionat o perioadă îndelungată de timp.

Nu aş spune un avertisment, dar cred că e bine să ştie lumea că sunt autorităţi ale statului care monitorizează situaţia”, a declarat Chirițoiu la Digi24.

Anul acesta Black Friday va fi pe 17 noiembrie însă comercianții au anunțat deja cel puțin o săptămână de reduceri. În fiecare an există numeroase plângeri din partea consumatoriilor care susțin că reducerile anunțate nu sunt reale la anumite produse și asta pentru că , retailerii majorează prețul cu câteva zile înainte de a lansa promoția.

Și ANPC va monitoriza promoțiile magazinelor online, comercianții urmând a fi verificați prin sondaj dacă au oferte reale și respectă legea în ceea ce privește reducerea produselor.

 

 

 

Parallax

Vizualizari
510
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri