Adeline Cozma

Cine sunt rezidenții Atelierului Digital Hub Cluj-Napoca

Thumbnail

Ați auzit? S-a deschis Atelierul Digital din Cluj-Napoca! Dacă, totuși, nu ai auzit încă de acest proiect, iată aici câteva informații utile ca să îți faci o idee despre noi.

Digitalizarea în România

Când vorbim de România, vorbim de o țară în plină dezvoltare și, deci, plină de oportunități. Una dintre acestea este conexiunea la internet de bandă largă. Mai exact, viteza și calitatea conexiunii la internet sunt la un nivel superior multor altor țări europene.

Cu toate acestea, un studiu derulat de Comisia Europeană (Indicele Economiei și Societății Digitale https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi) în ceea ce privește digitalizarea în Uniunea Europeana arată că România se clasează pe ultimul loc, după Bulgaria.

Ce soluții au fost găsite

Google a observat această situație și a pornit o serie de proiecte ce au ca scop creșterea nivelului de competențe digitale ale participanților, fie ei studenți, fie ei angajați sau antreprenori.

Astfel, au lansat o platformă de cursuri online ce conține 23 de module și o evaluare finală în urma căreia poți obține un certificat de competențe digitale acreditat Google și recunoscut de IAB Europe. Platforma este gratuită, accesibilă oricărei persoane interesate și se numește Google Atelierul Digital (Google Digital Garage).

Pe lângă acest proiect desfășurat în online, cei de la Google au pornit și un proiect offline și anume Academia Atelierul Digital. În luna aprilie a avut loc prima ediție, care s-a adresat studenților din 3 universități:

  • Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
  • Academia de Studii Economice din București 

În luna august a avut loc cea de-a doua ediție, dedicată Universității Transilvania din Brașov, Universității de Vest din Timișoara, Academiei de Studii Economice din București și Universității Ovidius din Constanța.

Practic, Academia Atelierul Digital oferă studenților posibilitatea de a participa la patru zile de training-uri sub îndrumarea unor specialiști acreditați Google, în Bucuresti, în care studenții să își aprofundeze cunoștințele dobândite în urma cursurilor online. În organizarea acestor evenimente offline se implică și Fundația Leaders.

Plus valoare

Participând la aceste training-uri, studenții pot beneficia de un internship plătit, pe sașe luni, în orașul în care studiază. În cadrul internship-ului la Atelierul Digital, studenții oferă consultanță gratuită IMM-urilor în ceea ce privește marketing-ul online: cum să îți construiești sau să îți consolidezi prezența online, ce instrumente poți folosi pentru a-ți atinge obiectivele, ce rețele de socializare se potrivesc cel mai bine tipului tău de afacere, etc.

Cheia succesului - parteneriatele

În Cluj-Napoca, Atelierul Digital este un parteneriat între Google, Evozon Systems, Fundația Leaders și Universitatea Babeș-Bolyai și este deschis pentru consultanță din data de 01 septembrie 2017, în cadrul Facultății de Business, pe strada Horea, nr. 7, etaj 1. De asemenea, suntem deschiși la noi colaborări și noi proiecte interesante.

 

Cine suntem noi

Suntem 5 studenți absolvenți ai primei ediții ale Academiei Atelierul Digital și, totodată, studenți ai Universității Babeș-Bolyai. Din cei aproximativ 300 de studenți ai celor trei universități cărora le-a fost dedicată prima ediție și care au aplicat pentru participarea la Academia Atelierul Digital au fost selectați 35, iar noi suntem cei care am primit internship-ul la Cluj-Napoca, în cadrul companiei Evozon Systems.

Andrada - Atelierul Digital Hub Cluj-Napoca

Andrada: Studentă în anul 2, nivel licență, la FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor), specializarea Marketing.

Oraș natal: Toplița, Harghita.

Hobby-uri: cărți, chitară, drumeții, fotografie.

Insight: Este o fire SUPER curioasă și speră ca zicala “Curiozitatea a omorât pisica” să nu se aplice și în cazul ei.

“Deși vedeam influențele marketingului digital pretutindeni, cum ar fi reclamele din rezultatele căutărilor sau ads-urile din social media, nu știam exact care sunt mecanismele de funcționare. Aici m-a ajutat programul Atelierul Digital, care m-a inițiat în tot ce înseamană tainele marketingului online.”

Adrian: Student în anul 2, nivel licență, la FSAS (Facultatea de Sociologie și Asistență Socială), specializarea Sociologie.

Oraș natal: Chișinău, Moldova.

Hobby-uri: fotbal, șah, lecturi, hiking.

Insight: Prima lui afacere a făcut-o la vârsta de 5 ani.

"Îmi place să lucrez la Hub-ul Atelierul Digital pentru provocările pe care le întâmpin zilnic. Ceea ce facem noi la hub este foarte dinamic, multe actualizări și trend-uri apar pe zi ce trece, iar noi la hub trebuie să le înțelegem cel mai bine ca să aducem valoare afacerilor din România. În același timp, devenim și niște psihologi mai buni prin discuțiile pe care le purtăm cu antreprenorii. Toate aceste experiente pe care le am la hub au un impact semnificativ în viața mea.”

Claudia: Studentă în anul 1, nivel master, la FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor), specializarea Administrarea Afacerilor, Comerț, Turism și Servicii.

Oraș natal: Borșa, Maramureș.

Hobby-uri: plimbări cu bicicleta, muzică, marketing, albume foto.

Insight: Îi plac mult pisicile și drumețiile pe munte în sezonul rece.

“Atelierul digital mi-a arătat cum putem folosi această eră digitalizată în folosul nostru, profitând de tot ceea ce ne oferă internetul la adevărata sa valoare, pentru că posibilitățile sunt multiple. Iar noi trebuie sa ne menținem în continuă dezvoltare pentru a nu rămâne desprinși de ceea ce însemnă evoluție.”

Mădălina: Studentă în anul 2, nivel master, FSPAC (Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării), specializarea Publicitate.

Oraș natal: Bacău.

Hobby-uri: citit, plimbări, social media, DIY.

Insight: Îi plac provocările și nu crede în „nu pot”.

“La facultate învățam despre metodele de promovare tradiționale, care nu mi se păreau de actualitate. Am decis să aflu mai multe despre marketingul online și așa am descoperit Atelierul Digital. Acest proiect m-a ajutat nu doar să acumulez cunoștințe de digital, ci și să descopăr că internetul nu trebuie folosit doar pentru entertainment.”

Adeline: Studentă în anul 3, nivel licență, la Facultatea de Business, specializarea Administrarea Afacerilor.

Oraș natal: București.

Hobby-uri: înot, proiecte de cercetare, degustări de vin, home cooking.

Insight: Își iubește foarte mult câinele, un Golden Retriever în vârstă de 2 ani.

“Pentru mine, oportunitatea oferită de acest internship îmi oferă o viziune practică a fundamentelor teoretice acumulate atât în facultate, cât și în cadrul programelor de formare.”

 

Dacă ți-am trezit interesul sau ai o serie de întrebări, contactează-ne și te așteptăm la o cafea și o sesiune de consultanță, la sediul nostru, pe strada Horea, nr. 7, etaj 1, în cadrul Facultății de Business.

Date de contact:

 

da@zitec.com
https://atelierul-digital.zitec.com/cluj-napoca
0738 770 611

 

Thumbnail
Parallax

Vizualizari
772
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.988
Just for testing :

interaction: 1.06

popularity: 2.57

publishing: 2.53

expertise: 1.25

rating: 1.988

Marketing
Articole publicate : 4
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri