Raluca Rotaru

Tu știi ce face o agenție de advertising online?

Thumbnail

Ți-ai facut un site, ai muncit mult la asta și acum ai vrea să ai și vânzări, nu? Dar cine intră pe site? Ai spus în stânga și în dreapta, ți-ai raspândit cât de cât numele, poate că ți-ai facut și o pagină de Facebook însă ai constatat că toate astea cer timp, creație și implicare. Si cu toate astea vânzarile din site nu prea sunt cum ai vrea pentru că site-ul in sine nu vinde ci este doar un instrument de marketing.

Cand ai o prezență online, îți trebuie și o agenție de advertising care să facă toate cele trebuincioase pentru a aduce trafic cât mai relevant pe site-ul tău. Fie că vinzi servicii și ai un site de prezentare, fie că ai un magazin online, o agenție de reclamă pe net devine din ce in ce mai necesară pentru a găsi o strategie de marketing potrivită pentru afacerea ta.

 

 

Ce face o agenție de marketing online?

În primul rând află care este tipul tău de business, care sunt țintele tale, prin ce canale de marketing ți-ai dori și ar fi si cel mai indicat să te promovezi. Nu orice strategie de promovare funcționează la fel de bine pentru orice tip de business, rolul agenției de advertising online este și să iți dea sfaturi care ar fi cea mai bună variantă in industria ta, astfel ca banii investiți in asta să fie cat mai bine folosiți. Nu există o rețetă a succesului, ca antreprenor știi asta foarte bine, și de aceea este necesară o perioadă de câteva luni in care se adună și date statistice și se iau decizii pe baza lor, se fac experimente ca reclamele să fie din ce in ce mai optimizate și mai eficiente.

Apoi este nevoie sa se facă un setup inițial, in care se stabilesc accesele in contul tău de  Google Adwords,  Facebook, Mailchimp sau Google Analytics etc. Dacă nu ai conturi ți se acordă suportul necesar pentru a le crea in mod simplu si ușor. In general agenția colaborează direct cu echipa/firma care se ocupă de site-ul tau ca să poată instala codurile de urmărire necesare unor reclame cat mai eficiente.

Odată ce setarile inițiale au fost făcute, se crează primele campanii lunare. Se lucrează la partea grafică, dacă e cazul de bannere, la textul anunțurilor, la cuvintele cheie care să fie folosite în reclamă și la extensiile de anunțuri care să fie create pentru a descrie cât mai bine afacerea ta.

Campaniile se monitorizează și se îmbunătățesc ori de cate ori este necesar, cele mai importante decizii sunt discutate si aplicate. După fiecare campanie se face un raport lunar care să expună simplu cei mai importanti indicatori.
 

Bugetul de marketing (adică banii alocați către canalul unde se face reclama, ex Google sau Facebook ) este un subiect despre care clienții intreabă mereu; ideea este că in general ne adaptăm oricărui buget și e mai bine să avem o prezență constantă mai mult timp decat una scurtă si agresivă. De aceea bugetul este indicat să fie gândit pe o perioadă de câteva luni măcar. Sigur că se poate sugera o sumă minimă cu care să înceapă promovarea în funcție de industria și nișa ta.

Am încercat să prezentăm pe scurt cam ce face o agentie advertising pe net. Sunt servicii tehnice dar și creative în același timp. Este important de spus că expertiza în domeniu se dovedește și cu certificări de la Google sau de la Facebook.
 

Știm că ai întrebari multe, dar ceea ce este esential este că dacă ai un site și vrei să vinzi prin el, o agentie de reclamă pe net te poate ajuta să ai un trafic cât mai relevant pe site, să faci campanii bine țintite în care se obțin date măsurabile mereu și să ai o prezență constantă pe net.
 

Te asteptăm să colaborăm! În viitoarele articole vom detalia și reclama Adwords, Youtube, ce este remarketingul, reclama Facebook sau campaniile de email. Stai aproape.

Parallax

Vizualizari
725
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.776
Just for testing :

interaction: 1

popularity: 0

publishing: 2.44

expertise: 3

rating: 1.776

SEM
Sunt Raluca, specialist certificat Google Adwords şi fondatoarea Rallu Ideas, agenţie de advertising pe net www.i-deas.digital
Articole publicate : 3
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri