Răzvan Tătaru

Listă: 6 startup-uri românești alese într-un accelerator de proiecte 5G organizat de Orange

Thumbnail

Șase idei de afaceri românești au fost selectate într-un accelerator de startup-uri care utilizează tehnologia 5G, organizat de Orange, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Cele șase firme acceptate în programul Orange Fab dezvoltă soluții în domenii precum logistică și managementul inteligent al depozitelor, navigarea la distanță a mărfurilor, servicii de recunoaștere vizuală și analiză bazată pe AI sau software pentru controlul de la distanță al roboților umanoizi printr-o soluție VR.

Startup-urile înscrise în accelerator

  • AI Vision este o platformă de analiză video bazată pe AI ce folosește date de la camere video pentru a identifica peste 26 de clase de obiecte precum foc, arme ori violență, care mai poate să anonimizeze prin blurare persoane și vehicule în „live stream”-uri sau videouri;
  • Agora Robotics este o companie deep tech care dezvoltă roboți mobili autonomi pentru administrarea depozitelor și pentru procesele logistice. Viziunea pe termen mediu a companiei include dezvoltarea unui ecosistem de roboți autonomi care să ofere servicii complete și integrate de automatizare a sarcinilor logistice.
  • Cautcurier.ro este o platformă pentru piața de curierat din România, ce oferă clienților posibilitatea de a reduce numărul de retururi pentru produsele deteriorate printr-un „smart tag” care monitorizează în timp real coletele pentru localizare, șocuri, securitate, cădere liberă, înclinare, temperatură și umiditate.
  • IRIS Robotics a dezvoltat software pentru controlul de la distanță al roboților umanoizi printr-o soluție VR. Aceasta este dezvoltată în special pentru sectorul medical, bancar și cel de educație. Modulele de aplicație dezvoltate și personalizate includ: comunicare în mai multe limbi, prezentări interactive și chestionare pentru a verifica cunoștințele acumulate, dar și integrare cu ChatGPT, folosit pentru comunicare complexă.
  • Trading Line oferă soluții integrate de logistică și control la distanță pentru navele de marfă, fie ele autonome sau semi-autonome. Centrul de pilotare de la distanță controlează navele și macaralele portuare, îmbunătățind securitatea și eficiența transportului. Datorită capabilității de transmisie în direct, activitatea de transfer a mărfurilor poate fi urmărită în timp real.
  • Soft Tehnica este un dezvoltator de produse software cu un portofoliu extins de servicii. Aidoo combină hologramele 3D, tehnologiile IA și interacțiunile în timp real pentru a schimba fundamental modul în care se relaționează cu clienții sau publicul țintă. Inteligența artificială avansată permite Aidoo să înțeleagă întrebările și nevoile utilizatorilor, oferind răspunsuri precise și adaptate.

Programul ajunge, astfel, la 50 de companii autohtone înscrise din 2017 până în prezent. Orange Fab a achiziționat, până în prezent, produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile încluse în program și a implementat, alături de acestea, peste 100 de proiecte.

Mai multe informații despre oportunitățile oferite de programul de accelerare și despre startup-urile ce fac parte din Orange Fab sunt disponibile pe site-ul oficial.

Parallax

Vizualizari
188
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri