Denisa Crăciun

2022: 5 idei de afaceri de la antreprenori români

Idei de afaceri romanesti

Recent ți-am prezentat o listă incompletă a startup-urilor românești care au obținut finanțare și s-au extins internațional în 2022. Acum, StartupCafe.ro a selectat alte 5 idei de afaceri de la antreprenori români despre care am mai scris de-a lungul anului: de la o aplicație unde găsești produse de lux la prețuri accesibile, la o platformă de rezervări la restaurant.

  • Zestre - O aplicație românească de mobil lansată de antreprenoarea Ioana Nicolau cu o investiție de peste 150.000 de lei, unde se pot pune la vânzare sau pot fi achiziționate produse de lux, dar și de masă, la costuri mult mai accesibile. Startup-ul susține că militează pentru sustenabilitate în industria modei și își propune să atragă un public mai larg pentru a reduce impactul industriei asupra mediului.
  • TeleportHQ – Startup-ul ajută utilizatorii să dezvolte site-uri fără să facă  multă programare. TeleportHQ a fost fondat în anul 2017, de antreprenorii români Paul Brie, Gabi și Claudiu Crețu. În 2019 TeleportHQ a lansat o platformă online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface - UI), proiect în care a investit până atunci aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene. Startup-ul IT fondat la Cluj-Napoca de ce trei antreprenori români a obținut o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de dolari, de la fondul de investiții japonez One Capital în 2022.
  • Milluu - Aplicație românească de închirieri de locuințe. Milluu a finalizat în 2022 o rundă de investiții de 1 milion de euro. Startup-ul a fost fondat în anul 2017, de Florin Stoian, antreprenor care anterior a pus bazele unor afaceri ca StarTaxi și Yellow Menu. Aplicația Milluu intermediază închirierile de locuințe și este dedicată proprietarilor și chiriașilor.
  • OxidOS - Un startup românesc deep-tech pentru industria auto a finalizat prima rundă de investiții de tip seed în valoare totală de 1,2 milioane euro, în 2022. OxidOS a fost fondat de un grup de cinci specialiști români: Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Rădulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) și Daniel Rosner (business development). Startup-ul susține că prin soluția sa integratorii de componente auto și companiile de software OEM pentru această industrie vor putea reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat.
  • Charger.ro – Este un startup românesc de soluții și servicii green-tech pentru consum personal și companii. În 2022 a atras o investiție de 245.000 EUR de la un grup de investitori. Charger.ro, fondată de Iulia Dorobanțu, Cristian Danciu, Adrian Țuțuianu și Aurel Basuc în anul 2021, este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanță, suport pentru obținerea finanțării, implementare și management pentru soluții de energie verde.
Parallax

Vizualizari
2190
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri