Claudiu Zamfir

Platforma românească de 1 milion de euro a fost lansată. Ajută la crearea de interfețe UI

Thumbnail

Startup-ul românesc teleportHQ a lansat, recent, platforma online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface - UI), proiect în care a investit aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene.

Proiectul teleportHQ a obținut în anul 2017 o finanțare europeană de aproape 1 milion de euro și după 2 ani a lansat platforma software as a service (SaaS) în versiune beta, care poate fi testată AICI, de programatori și de persoane care au cunoștințe limitate de programare.

TeleportHQ este o platformă de automatizare a creării interfețelor de utilizator, o soluție ce își propune să țină pasul cu uriașa cerere de experți în construirea interfețelor de utilizator la nivel mondial.
 
Platforma poate fi folosita de absolut oricine, atât timp cât utilizatorul are cunoștințe minime despre HTML și CSS, necesare pentru a înțelege conceptele din spatele comenzilor de editare valabile în platformă - susține startup-ul clujean.

În clujenii își propun să pună la dispoziția utilizatorilor o serie de tutoriale foarte accesibile.
 
Echipa teleportHQ așteaptă păreri de la utilizatori pe spectrum.chat/teleporthq sau folosing widgetul de Intercom de pe platforma (badge-ul mov din colțul din dreapta, jos al platformei).
 
Modelul de business al platformei SaaS este unul freemium, cu posibilitatea de a accesa funcționalități adiționale contra cost. Pentru educație (școli, universitați, profesori, studenți sau elevi) va fi gratuit pentru totdeauna - dă asigurări firma.
 
Proiectul a fost co-finanțat prin fonduri proprii împreuna cu Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate.  Proiectul a fost implementat în Municipiul Cluj-Napoca, pe o durată de 27 luni. Valoarea totală a proiectului a fost de 4,52 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 3,77 milioane lei.

În plus, startup-ul clujean vrea să adauge elemente de „cercertare și dezvoltare a unor tehnologii cu inteligență artificială ce vor face parte, într-un viitor foarte apropiat, din platformă”.

Brandul teleportHQ este al firmei Evo Forge SRL, din Cluj-Napoca, deținută de 3 antreprenori: Gabi Crețu, Claudiu Crețu și Paul Brie.

Potrivit datelor oficiale colectate de Termene.ro, firma a fost înființată în anul 2013. În anul 2018, Evo Forge SRL a avut o cifră de afaceri de 214.000 de lei și pierderi de 175.000 de lei. Societatea a avut anul trecut un număr mediu de 11 angajați.

Parallax

Vizualizari
4782
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri