Claudiu Zamfir

Startup-ul clujean TeleportHQ a obținut 2,5 milioane dolari de la un investitor japonez

Thumbnail

Startup-ul IT TeleportHQ, fondat la Cluj-Napoca, de trei antreprenori români, a obținut o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de dolari, de la fondul de investiții japonez One Capital.

Investitorul nipon care a acordat runda de tip seed startup-ului românesc este specializat în investiții în firme de software as a service (SaaS), business to business (B2B), propunându-și să schimbe „viitorul muncii”.

Startup-ul TeleportHQ a fost lansat în anul 2017, de antreprenorii români Paul Brie (foto), Gabi Crețu și Claudiu Crețu, în urma unei finanțări din fonduri europene de aproape 1 milion de euro. Gabi Crețu este și CEO al unei companii IT mai mari, Evozon, de la Cluj, specializate pe programare. Ei au creat brandul teleportHQ în cadrul firmei Evo Forge SRL, care fusese fondată în 2013.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor foștilor noștri colegi și prieteni de la Evozon și în special CEO-ului acesteia, partenerului meu Gabi Crețu. Evozon este compania care a dat naștere TeleportHQ și a alimentat proiectul până când a reușit să-și întindă aripile și să devină o companie de sine stătătoare” -a scris CEO-ul Paul Brie pe site-ul startup-ului, zilele trecute.

TeleportHQ a creat o platformă low code de front-end development, care ajută utilizatorii să dezvolte site-uri fără să facă  multă programare.  

Startup-ul românesc a lansat în anul 2019 o platformă online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface - UI), proiect în care a investit până atunci aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene. TeleportHQ vine astfel cu o soluție ce își propune să țină pasul cu uriașa cerere de experți în construirea interfețelor de utilizator la nivel mondial.

„În primul rând, când aveți mai mulți bani - și nu depindeți de banii pe care îi obțineți de la clienți să supraviețuiți până luna viitoare - aceasta generează timp pentru a face cercetare-dezvoltare. (...) Banii pe care i-am primit prin Programul Operațional Competitivitate ne-au permis nouă, unui grup de oameni dintr-o firmă, să nu mai lucrăm <<ca să mâncăm>>, ci să dedicăm timp fundamental pe zona de tehnologie” - spunea Paul Brie, în octombrie 2018, la o conferință organizată de StartupCafe.ro.
 
Platforma poate fi folosită „de absolut oricine”, atât timp cât utilizatorul are cunoștințe minime despre HTML și CSS, necesare pentru a înțelege conceptele din spatele comenzilor de editare valabile în platformă - susține startup-ul clujean.

 

Parallax

Vizualizari
2631
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri