Denisa Crăciun

Investiție de 245.000 EUR pentru Charger, startup românesc de soluţii verzi

Fondatorii Charger

Un startup românesc de soluții și servicii green-tech pentru consum personal și companii a atras o investiție de 245.000 EUR de la un grup de investitori.

Charger.ro, fondată de Iulia Dorobanțu, Cristian Danciu, Adrian Țuțuianu și Aurel Basuc în anul 2021, este o platformă online de tip marketplace care oferă consultanță, suport pentru obținerea finanțării, implementare și management pentru soluții de energie verde.

Investitorul principal în această rundă este ATM Ventures (Dan și Marius Ștefan- Autonom) și un grup de business angels persoane fizice, ȋntr-un proces coordonat de Bravva Angels, comunitate de investitori business angel din Romania, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Fondatorii intenţionează să folosească capitalul obţinut pentru a include peste 100 de furnizori pentru clienții săi și pentru relansarea platformei în formula completă la începutul anului 2023, se mai arată în comunicat.

„Cu această investiție, ne propunem să scalăm businessul la următorul nivel. Pentru a realiza acest obiectiv, avem nevoie de un produs de calitate dar și de o echipă talentată. Având suport şi o viziune comună cu investitorii, avem încredere că vom reuşi să devenim principalul integrator de soluții complete din industria green-tech, mai ȋntȃi la nivel local și, ulterior, la nivel regional. Investiţia atrasă va fi folosită în trei direcţii: dezvoltarea echipei, a produsului și promovarea produselor și serviciilor în piață, în mod strategic”, a declarat Iulia Dorobanţu, co-fondatoarea Charger.ro.

De cealaltă parte, Cristian Danciu, co-fondator Charger.ro, spune că „a fost esențial pentru noi să avem ȋn companie un grup de investitori strategici care vin din industria în care activăm, dar și din industrii conexe - de la real estate la energie, mobilitate sau servicii financiare. Fiecare dintre ei vine cu experiență importanţă și cu un rol vital în dezvoltarea și scalarea viitoare a Charger.ro”.

Startup-ul susține că oferta sa include stații de încărcare pentru trotinete, mașini electrice și plug-in hybrid, soluții ”Smart City” (mobilier urban inteligent, iluminat urban, senzori de calitate a aerului etc), sisteme de panouri fotovoltaice și sisteme off-grid sau on-grid. Compania are un portofoliu de peste 30 de producători și prestatori de servicii. 

Parallax

Vizualizari
732
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri