Denisa Crăciun

Compania suedeză Einride, de camioane electrice autonome, și-a asigurat 500 milioane dolari finanțare

Einride

Compania suedeză Einride, specializată în camioane electrice autonome, și-a asigurat o finanțare de 500 milioane dolari și intenționează să se extindă în Europa și America de Nord. 

Einride, cu sediul în Stockholm, Suedia, înființată în anul 2016, și-a asigurat o finanțare de 200 milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C, de la Northzone, EQT Ventures, Temasek, fondul suedez de pensii AMF, Norrsken VC și Polar Structure.

Compania a mai primit 300 de milioane de dolari sub formă de împrumut de la Barclays Europe, care vor fi folosite pentru extindere în Europa și America de Nord, conform unui anunț făcut miercuri.

„Acum este momentul să acţionăm nu numai pentru dezvoltare, ci şi pentru accelerarea implementării tehnologiei care va crea o modalitate mai curată, mai sigură şi mai eficientă de a transporta mărfurile”, a declarat Robert Falck, fondator şi CEO la Einride.

Compania a dezvoltat inițial un camion de marfă fără cabină care poate fi controlat de la distanță, dacă este necesar. Einride dezvoltă acum camioane electrice autonome, vehicule care sunt deja disponibile companiilor de transport din SUA și Suedia.

Compania fondată de Robert Falck, Linnéa Kornehed Falck și Filip Lilja, a intrat anul acesta pe piața din Germania, apoi în Belgia și Luxemburg și intenționează să se lanseze și pe piața din Norvegia curând, arată TechCrunch. Einride a obținut până acum finanțări în valoare totală de 652,3 milioane de dolari, conform datelor de pe CrunchBase

Parallax

Vizualizari
476
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri