Ionela Misculescu

Întreb BT: Cum îi ajută serviciile bancare pe medici? Un specialist din Divizia pentru Medici BT răspunde întrebărilor medicilor antreprenori miercuri, de la ora 11:00.

Thumbnail

Ce soluții au medicii antreprenori pentru optimizarea costurilor cu banca? Ce produse de finanţare sunt potrivite în domeniul medical? Un specialist din cadrul Diviziei pentru Medici a Băncii Transilvania răspunde întrebărilor medicilor antreprenori, miercuri 21 martie, începând cu ora 11:00.
 

Întâlnirea s-a încheiat.

Citește răspunsurile, la comentarii!

Invitat: Ionela Mişculescu - Director Adjunct, Divizia pentru Medici. Ionela are o experienţă de 13 ani în Banca Transilvania și de 2 ani în sistemul medical. Coordonează în prezent activitatea comercială a Diviziei pentru Medici din cadrul Băncii Transilvania și este responsabilă cu menținerea și dezvoltarea atributului de unicitate a acestei divizii.

Poți adresa întrebări pe următoarele teme:

  • Ce soluţii au medicii pentru optimizarea costurilor cu banca?
  • Ce produse de finanţare sunt potrivite în domeniul medical?  
  • Cât de importantă este o persoană dedicată care să ofere informaţii financiare?
  • Cum pot câştiga medicii timp pentru pacienți și familie, folosind produsele bancare potrivite?
  • Cum pot obţine pacienţii finanţare pentru acoperirea sumelor aferente serviciilor medicale?

ATENȚIE: Poți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri, 21 martie 2018, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00-12.00.

  • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să te loghezi ca utilizator, cu e-mail și parolă.
  • Dacă nu ai cont de utilizator, poți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail.
  • Te rugăm să adesezi numai intrebări legate de tema întâlnirii on-line.
  • Vom acceptă doar comentariile și intrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialiștii Băncii Transilvania răspund în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postării intrebărilo.

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.
 
Dacă doreşti să primeşti răspunsul la întrebare și pe email, bifează căsuta ”Vreau răspuns de la autor”

Cum pui întrebări la articol

  • Scrie în formularul de comentarii, de la final de articol

  • Bifează căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

  • Primești răspunsul la întrebare pe site și pe email

Cum contactezi direct specialistul

  • Folosește butonul de contact din profilul autorului

  • Ține legătura cu specialistul, direct în contul tău

Parallax

Vizualizari
2325
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.572
Just for testing :

interaction: 3.75

popularity: 3.33

publishing: 2.89

expertise: 0

rating: 2.572

Finanțare bancară
Ionela are o experienţă de 13 ani în Banca Transilvania şi 2 ani în sistemul medical. Coordonează, ca Director Adjunct, activitatea comercială a Diviziei pentru Medici.
Articole publicate : 2
Adauga comentariu
poza de profil
Despina
Diaconescu
Buna ziua, e greu cu antreprenoriatul in lumea medicală. Sunt medic oftalmolog, lucrez in Franța, de 4 ani, vin periodic în tara, nu s-a schimbat nimic. Am plecat pentru ca n-aveam nici o perspectiva: am invatat 12 ani ca sa ajung intr-un spital unde sefa secției era ca pe mosia ei. Cabinet particular?! Oublié! Cu ce bani? Spaga de la pacienți n-am vrut sa iau si mi-am atras antipatii ca ”stric piața”. Stiri cat costa un cabinet cu utilari decente? Sute de mii de euro...In cati ani sa faci banii astia ca sa poti avea cabinet particular? Cu ce sa girez la banca? Cu salariul de la spital? Cu pensia parinților care m-au tinut 12 ani sa invat. E o gluma! Imi pare rau, nu vreau sa a stric articolul dar cred ca intelegeti bine ce vreau sa spun....nu banii sunt problema ci boala sistemului, oricat ar vrea banca sa te ajute!
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua, Doamna Doctor,

Oricum ar fi sistemul si oricat de greu ar parea antreprenoriatul medical, pacientii romani au nevoie de Dumneavoastra. Cu atat mai mult cu cat ati putea reveni in Romania cu experienta europeana.

Incurajam “exodul invers” al medicilor, pentru ca avem in portofoliu multi medici care s-au intors in tara si care, cu ajutorul nostru, au pus pe picioare business-uri medicale de succes.

Bineinteles ca este mai usor sa finantam o afacere on-going, care a demonstrat deja ca isi poate crea pacientura, iar acum doreste sa se extinda.

Insa ne plac si ne provoaca start-up-urile. Ne uitam mult la medic, la calitatile si experienta sa medicala care sunt cele mai importante premise pentru dezvoltarea sanatoasa si rapida a unei mase critice de pacienti.

Medicul antreprenor trebuie sa aiba si o viziune: cu ce vine deosebit pe nisa lui, cum isi va atrage pacientii, de ce aparatura are nevoie, cum isi va gasi si pastra personalul medical si auxiliar, cum se va promova. Medicul ne impartaseste aceasta viziune, iar apoi punem impreuna premisele si cifrele pe hartie.

Calculam care este dimensiunea proiectului: cat ne costa achizitia spatiului sau poate mai bine - pentru inceput - inchirierea acestuia intr-o clinica de ambulator deja existent, apoi medicalizarea spatiului, dotarea minima cu echipamentele necesare desfasurarii activitati medicale (le luam prudent, pe rand si incepem cu cele de baza, apoi creionam orizontul de timp in care este oportun sa adaugam noi echipamente, mai complexe), vedem care sunt avizele necesare si timing-ul pentru obtinerea lor.

Acum avem o suma. Medicul sau asociatii trebuie sa vina cu un aport propriu in acest proiect. Daca deja am demonstrat ca este un business viabil, Divizia pentru Medici vine cu restul (care poate ajunge si pana la 80% din total proiect).

Asezam ratele la credit astfel incat sa lasam business-ul sa respire, sa nu se faca rabat de la calitatea serviciilor medicale. Daca este nevoie, acordam gratie la creditele de investitii, pana cand veniturile obtinute vor acoperi cheltuielile operationale.

Urmeaza sa adaptam apoi cele mai bune solutii de produse care sa aduca plus valoare (POS si plata in rate cu cardul pentru a oferi pacientilor acces la serviciile cabinetului, pachet de operatiuni care sa optimizeze costurile operationale cu banca, Internet Banking, plati programate, Direct Debit- care sa va lase mai mult timp la dispozitie pentru pacientii Dumneavoastra).

Si ce este cel mai important, veti avea un om dedicat la Divizia pentru Medici care va va ajuta si pe parcurs.

Va incurajam sa veniti la o discutie cu noi. Sa conturam impreuna premisele unui cabinet sau ale unei clinici de oftalmologie de succes. Sa indraznim impreuna.

Avem nevoie de medici ca Dumneavoastra aici in tara la noi.
poza de profil
Despina
Diaconescu
Multumesc mult pentru raspuns, Ionela. Daca lucrurile ar sta asa cum le descrii ar fi mai bine acasa. Nimeni nu pleaca de moft din tara lui....e incurajator ca oameni ca voi incearca sa ajute dar problema e sus, sus de tot. Cu banii din RO nici nu as fi indraznit sa visez la propriul cabinet, abia daca reuseam sa cumpar cartile de care aveam nevoie. Sistemul e cel care te roade, te inabusa, nu-ti da voie sa deschizi aripile. Sunt multe de spus si am toata stima pentru colegii, medici, tineri, care rezista fara compromisuri. Multumesc de invitatie, nu stiu daca voi ajunge inapoi, castig suficient de bine aici la clinica, sunt respectata si nu am inca motive sa revin. Dar...niciodata sa nu spui niciodata! te pup :))
poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Stimată doamnă doctor,
e trist că oameni capabili nu găsesc o cale să faca ceva la ei acasă...Aș vrea să vă contrazic și să vă spun că lucrurile s-au mai schimbat dar, în domeniul serviciilor medicale publice mi-ar fi greu să găsesc argumente convingătoare.

După mine, speranța vine tot de la antreprenori - inclusiv din domeniul medical - deși, cum bine spuneți, din proprie experiență, startup pe cont propriu pentru un medic e, probabil, mult mai dificil pentru că e nevoie de finanțare consistentă.

Nimeni nu spune că e ușor, nu mă pricep la domeniu dar îmi imaginez că 3-4 medici, cu viziune, cum scrie Ionela, s-ar putea asocia pentru a împărți riscul deschiderii unui cabinet privat. Mă gândesc la stomatologi care, din câte știu, nu pot începe decât pe cont propriu.

Da, e greu să ai pacienți fără să fii cunoscut, dar și în lumea celorlalte afaceri este cam la fel: ai nevoie de clienți ca să poți ține afacerea.

Pacienții caută medici buni, răbdători, cu vocație iar internetul și tehnologia vor modifica mult modul în care accesăm serviciile medicale. Se întâmplă deja....E-adevărat, internetul nu ne diagnostichează (încă?) nu ne vindecă dar generația dvs. - dacă îmi permiteți - cred că va trebui să fie pregătită (și) pentru acest gen de provocări.

Și-atunci - cum spune Ionela: de ce n-am îndrăzni?! Vă așteptăm înapoi! :) Cu stimă, Ovidiu Popica!
poza de profil
Despina
Diaconescu
Stimate domnule Popica, sansa unui medic sa inceapa pe cont propriu la final de rezidenriat este minima. Stomatologii stiu ce la bun inceput cum sta treaba. Dar, un medic de Terapie Intensivă, de exemplu, cum sa pornească un cabinet propriu? Sunt specializari medicale unde nu-ti poti construi cariera decat intr-o unitate medicala mare, din sistemul public sau la un spital privat. Trebuie sa acumulezi experienta, sa lucrezi cu pacientii sa ai cazuistica diversa. Si ajungem iar la sistem...:( Sunt de acord ca sunt si specializari unde se poate incepe pe cont propriu dar cum si dvs spuneti e greu si trebuie bani multi. Banca nu-ti face cadouri, vrea sa recupereze banii îmrumutati si cabinetul trebuie sa produca sa plateasca asistenta, ingrijitor, etc... Ar fi bine ca medicii tineri sa poata incepe dar trebuie ajutati. Oricum multumesc pentru discutie, fratele meu din Romania este student la informatica si va urmareste :)) A bon entendeur, salut!
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Mult succes, Doamna Doctor! Important este sa fiti respectata si implinita ca profesionist si ca om. Iar atunci cand dorul de casa si de tara v-ar indemna sa reveniti in Romania, vrem sa stiti ca avem mare nevoie de Dvoastra si ca se poate face medicina privata de calitate si aici! Si ca, atunci cand va veni momentul oportun, ne-ati face o deosebita onoare sa ne pastrati pe noi alaturi de Dvoastra pe drumul antreprenoriatului medical.
poza de profil
Marian
Serbanoiu
Buna ziua,
Nu stiam ca bancile ofera servicii targetate pe personalul medical. Imi puteti spune cum functioneaza toata treaba, ca nu pricep? Vine la pachet si cu consultanta sau asistenta pentru medicii care isi deschid cabinete medicale?
Ionela
Mișculescu - Banca Transilvania
Buna ziua,

Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania tocmai a implinit 10 ani de existenta in slujba medicilor. Suntem singura banca din Romania cu Divizie dedicata exclusiv medicilor.

Acum 10 ani am hotarat sa ne uitam mai mult la oameni decat la cifre, sa valorizam in primul rand experienta si expertiza unui medic.

Astfel, am creat produse de finantare dedicate medicilor, care se acorda in baza unui scoring ce are la baza, pe langa veniturile obtinute, variabile care tin de calitatea profesionala a medicului.

Medicul de o anumita specialitate medicala (cardiolog, ginecolog, stomatolog etc), cu anumite competente- poate contracta usor pe entitatea pe care o detine (SRL/CMI/PFA) credite pentru achizitia de spatii sau echipamente medicale, auto, nevoi profesionale, carduri de credit sau chiar credite pentru achizitia de Praxis- portofolii de pacienti - pentru medicii de familie.

Medicul este in primul rand o fiinta cu nevoi personale, astfel ca are nevoie de casa, masina, card…- iar experienta noastra indelungata in acest domeniu ne permite sa putem sustine solicitarile de finantare respectand rigorile bancare si ale BNR, dar aducand – pentru facilitarea aprobarii - argumente de nisa (ex: potentialul de castig al unui medic cu specialitatea ATI, sau intelegerea unor venituri din registrele unui CMI).

Sa nu uitam ca Divizia pentru Medici este parte din Banca Transilvania, una din cele mai mari banci din Romania, astfel ca avem forta si produsele sa putem raspunde celor mai diverse si complexe nevoi.

Colaborarea pe care o avem cu peste 40 de mii de medici persoane fizice sau juridice ne-a revelat aspectul cel mai important: medicul doreste sa fie totul simplu si sa nu piarda timp, asa ca am recreat site-ul nostru- www.diviziapentrumedici.ro - pornind de la nevoie catre produs sau informatie.

Aici medicul, functie de specialitatea medicala pe care o bifeaza, va gasi produse si servicii bancare care sa ii raspunda nevoilor antreprenoriale si personale, dar va avea la indemana si informatii legislative, referitoare la autorizari, Malpraxis, dotare minima obligatorie de cabinet, contractare cu CASA, informatii contabile, sau de marketing de nisa, va regasi Congrese si evenimente atat de necesare dezvoltarii profesionale continue sau chiar evenimente de entertainment (ex: bilete gratuite la Untold/ SummerWell).

O sectiune mult accesata de catre medici este cea cu echipamente medicale de profil la preturi promotionale si cu solutii de finantare explicate pe intelesul Dumnealor (ex: un ecograf performant de cardio poate fi al medicului la pretul de 5 ecografii/luna sau stomatologul poate avea cabinetul mult visat la pretul unui implant dentar/luna).

Divizia pentru Medici inseamna si sedii dedicate medicilor, dar mai ales inseamna 60 de consultanti in toata tara (unii dintre ei chiar medici) care vorbesc limba medicilor, respecta medicii si timpul lor si sunt la dispozitia acestora oricand au nevoie (fie ca au nevoi punctuale, fie ca vor ajutor pentru a contura si a transforma in realitate premisele unui business medical de succes).

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri