Pintea Anghel - BT Mic

Întreb BT: Cum poți obține finanțare pentru afacerile mici și foarte mici. Întâlnirea online s-a încheiat

Thumbnail

Un specialist în creditarea afacerilor mici și foarte mici de la BT Mic, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a participat joi, 16 noiembrie 2017, pe StartupCafe.ro, la o întâlnire online despre finanțarea afacerilor aflate chiar la început de drum.

Vezi mai jos răspunsurile la întrebări

Poți adresa întrebări despre tipurile de afaceri pe care le poate finanța BT Mic, sumele pe care le poți obține, pentru ce destinații, în ce condiții și la ce costuri, participând la întâlnirea online de joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 12.00, pe Startupcafe.ro

Invitat: Pintea Anghel, Manager Regional BT Mic

ATENȚIE: Puteți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articoluluipână joi 16 noiembrie 2017, ora 12.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 12.00 -13.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să vă logați ca utilizator, cu e-mail și parolă.

 • Dacă nu aveți cont de utilizator, puteți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail.

 • Vă rugăm să adresați numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.

 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialistul Băncii Transilvania răspunde în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postarii întrebărilor.

Poți adresa întrebări în legătură cu următoarele chestiuni:

 • Tipuri de afaceri mici care pot obține finanțare prin BT Mic
 • Sume accesibile pentru cei care sunt la primul credit
 • Perioade recomandabile pentru creditare
 • Elemente importante la care ar trebui să se gândească antreprenorul când ia în considerare acea perioadă
 • Indicatori la care se uită banca dacă firma este la început de activitate. Ce conteaza mai mult
 • Planul de afacere pentru creditare
 • Despre garanții. Tipuri de garanții, condiții
 • Bonitatea firmei și a asociaților
 • Aprobarea creditului, dosarul de creditare, formalități

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Dacă doriți să primiți răspunsul la întrebare și pe email, bifați căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

Parallax

Vizualizari
3369
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.394
Just for testing :

interaction: 3.75

popularity: 2

publishing: 3.11

expertise: 0

rating: 2.394

Finanțare bancară
Pintea are peste 11 ani de banking din care 10 în BT. Se ocupă de coordonarea activității comerciale și de identificarea oportunităților de dezvoltare a BT Mic.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Marius
Mihalache
Care sunt conditile /garantiile, dobinda DAE si perioada maxima de creditare pentru ca un start-up sa primeasca un credit sa ziceam de 20000 Euro?
Multumesc
Pintea
Anghel - BT Mic
Conditia primordiala in cazul unui start-up ar fi ca acesta sa aiba un mimim de 3 luni de activitate iar rata pentru un credit de 90.000 Lei (aproximativ 20.000 EUR), in functie de destinatia acestuia, ar fi de 4.305 Lei daca vorbim de un credit pentru marfa, salarii etc. (capital de lucru) pe o perioada de 24 de luni si cu garantii personale sau in cazul uni credit pentru investitii (achizitie utilaje, autoturisme, autoutilitare, echipamente, etc.) rata ar ajunge la 2.077 lei pe o perioada de 60 de luni iar garantia in acest caz ar include pe langa cea personala si bunul achizitionat din credit.
poza de profil
Bogdan
Draicu
Pentru un service auto, abia infiinta de 2 luni (firma) vreau sa cumpar un elevator, o presa hidraulica si am nevoie si de bani pentru chiria pe urmatoarele 6 luni, pe primele 6 le-am platit in avans. N-am garantii impobiliare, cum pot obtine credit. Multumesc!
Pintea
Anghel - BT Mic
Unul dintre principiile dupa care ne ghidam in finantarea companiilor la inceput de drum este finantarea progresiva aceasta avand printrea altele, beneficiul crearii unei baze solide de incredere (de ambele parti ale perteneriatului) pentru finantarile viitoare si a unei presiuni financiare scazute (rata mica) asupra companiei.
Va propun ca dupa implinirea a 3 luni de activitate sa discutam despre finantarea nevoilor de capital de lucru (chirie pentru urmatoarele 6 luni si altele) pe o perioada scurta de finantare (de 1 – 2 ani) iar ulterior sa continuam sustinerea business-ului prin finantarea investitiilor (spre exemplu echipamentele amintite de dumneavoastra).
Finantarea societatii nu este conditionata de garantia imobiliara, garantiile stabilindu-se personalizat in functie de riscul asociat fiecarei creditari.
In vederea unei finantari puteti aplica online pe https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/aplica.php .
poza de profil
Ina
Dumitrescu
Vreau sa deschid un cabinet de cosmetica, inca nu am firma gata, ar trebui sa iasa actele de la Registru cam intr-o saptamana. Am gasit un spatiu, suntem in negocieri pentru chirie dar din calculele noastre (suntem doua asociate) ne-ar trebui cca 15 mii de euro pentru primele dotari: mobilier pentru cabinet, zugraveli, amenajare plus dotari specifice. Intrebari:
1. Cit din banii necesari pot obtine pe credit
2. Pentru ce anume din ce avem nevoie (amenajari/dotari/ambele)?
3.Ce garantii ne cereti? Putem garanta cu o parte din incasari? Multumim
Pintea
Anghel - BT Mic
Asa cum precizam mai sus unul dintre principalele criterii ce trebuie indeplinite in vederea obtinerii unei finantari este ca societatea sa aiba un minim de 3 luni de activitate si cand spunem asta ne referim la activitate “lucrativa”, nu la luni de existenta fara activitate.
In principiu pentru societatile la inceput de drum, finantam capitalul de lucru necesar primului an de activitate insa nu excludem nici zona de investitii. Garantiile difera in functie de destinatia creditului, de perioada de creditare si de suma solicitata, acestea vor include intotdeauna o garantie de natura personala iar acolo unde este vorba de investitii vom lua in garantie si bunul finatat prin credit.
Va dorim success in demersul dumneavoastra de antreprenoriat!
poza de profil
gabi
pop
pentru fond de marfa la un magazin online de incaltaminte cum pot obtine finantare? magazinul este activ pe ebay
Pintea
Anghel - BT Mic
Nu defavorizam nici un fel de afacere astfel incat magazinul dumneavoastra activ pe ebay se preteaza pentru finantare la fel de bine ca oricare altul.
Va invit sa aplicati online pentru finantare prin accesarea urmatorului link https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/aplica.php
poza de profil
Daniel
Dimofte
Buna ziua,
Ce tipuri de afaceri finantati prin BT Mic? Putem vorbi de afaceri in domenii care sunt vazute mai bine si au sanse mai mari sa primeasca finantare si afaceri in domenii "problema", sa zicem?


Pintea
Anghel - BT Mic
La fel cum aminteam si mai sus, nu defavorizam nici un domeniu de activitate. Elementul diferentiator este sustenabilitatea afecerii in speta.
poza de profil
Aurora
Rizea
Buna ziua,
Am incercat sa accesez o finantare pentru business-ul meu care a trecut pe profit in anul 2016, am deja un istoric, imi cunosc clientii, piata, am 3 angajati, NU este eligibila pentru o finantare astfel incat sa continuam cresterea.

Astept cu interes prezentarea dvs. Sa inteleg daca este oportun sa-mi lansez o noua afacere pentru a accesa fondurile sau incercam sa ne dezvoltam cu forte proprii.
Multumesc
Pintea
Anghel - BT Mic
Avand in vedere ca nu cunosc speta in detaliu nu ma pot pronunta bazandu-ma doar pe cele 5 caracteristici amintite de dumneavoastrava insa, va invit sa-mi lasati datele de contact printr-un mesaj personal si voi reveni catre dumneavoastra.
poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Buna ziua Aurora, il poti contacta direct pe Pintea folosind butonul de contact din modulul de prezentare sumara a autorului, de la finalul articolului si puteti continua dialogul in privat, daca vrei sa eviti afisarea datelor personale, la comentarii. Pintea ar fi interesat sa ii psui si din ce oras esti ca sa te poata ajuta mai eficient. Multumim pentru participare! Succes!
poza de profil
Luminita
Pirau
Buna dim.Am si eu o intrebare referitoare la modalitatea de a tine contabilitatea la firmele noi infiintate?

poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Buna ziua Luminita, întrebarea nu are neaparat legatură cu tema la care răspunde invitatul. Te referi cumva la modul în care trebuie ținută contabilitatea, în așa fel încât banca finanțatoare să poată vedea mai bine dacă firma sau activitatea firmei este sau nu creditabilă?
poza de profil
VIOREL
COLDEA
As dori o reanalizare a dosarului depus de AVIS COMSERV SRL BISTRITA, CUI 3863677, la sucursala Bistrita BT mic in urma cu aproximativ o luna.

Multumesc
Pintea
Anghel - BT Mic
Colegii din Bistrita vor reveni cu un telefon pentru a clarifica eventualele nelamuriri in legatura cu dosarul depus de dumneavoastra.
poza de profil
Dragos
Mutescu
Buna ziua,
Doresc sa pornesc start-up cu, cabine foto pentru evenimente si as avea nevoie de aproximativ 10.000 de euro pentru constructia a doua cabine foto si realizarea unui site web.
Care sunt consturile aferente acestui credit, pe ce perioada minima se acorda, care sunt conditiile de acordare, este necesara incheierea unei asigurari de risc?
Multumesc!
Pintea
Anghel - BT Mic
Dupa cum aminteam si mai sus este nevoie de un minim de 3 luni de activitate pentru a putea accesa o finantare de la BT Mic iar costurile, perioada, garantiile si restul caracteristicilor de finantare se personalizeaza pentru fiecare client astfel incat parteneriatul creat sa fie unul sustenabil si benefic pentru ambele parti.
poza de profil
Stefania
Popa
Buna ziua,
am o cofetarie infiintata in ian 2018, magazin deschis in aprilie si as dori sa stiu ce credite pot accesa pentru o perioada mai lunga de timp, daca se poate fara garantii si cu rata rezonabila. Inca nu se poate discuta de un profit pe firma.
Va multumesc!
Pintea
Anghel - BT Mic
Presupun ca este vorba de ianuarie 2017 iar magazinul l-ati deschis in aprilie acelasi an, sigur ca putem discuta despre o finantare iar in functie de destinatia acesteia vom stabili impreuna atat perioada cat si garantiile astfel incat rata sa fie la un nivel sustenabil pentru dumneavoastra.
Va invit sa aplicati online accesand https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/aplica.php

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri