Marian Ene

Întreb BT: BT Mic - finanţarea start-up-urilor şi a firmelor mici după minim 3 luni de activitate. Tu întrebi, un specialist BT Mic răspunde. Întâlnirea s-a încheiat. Citește răspunsurile la finalul articolului!

Thumbnail

Care este “vechimea” minimă pe care trebuie să o ai în piaţă, pentru a putea obţine un împrumut pentru afacerea ta? Care sunt destinaţiile pentru care poţi lua un credit prin BT Mic? Marian Ene, Director General Adjunct BT Mic, răspunde întrebărilor antreprenorilor, miercuri 28 februarie, începând cu ora 11:00.

 • Invitat: Marian Ene, Director General Adjunct - Aria Business - BT Mic. Marian Ene este de 12 ani în cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania şi este parte din proiectul BT Mic încă de la început. În prezent, coordonează activitatea de business şi dezvoltare reţea în cadrul BT Mic.

Specialistul BT Mic va răspunde în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postarii acestora.

Poţi adresa întrebări în legătură cu următoarele teme:

 • Perioada minimă de activitate economică, necesară pentru un aplicant, persoană juridică, să intre în analiză pentru o finanţare de la BT Mic.
 • Care sunt particularitatile analizei unei afaceri mici si/sau la inceput de drum?
 • Care sunt destinaţiile pentru care se pot lua creditele BT Mic?
 • Pe ce perioadă poţi lua un credit prin BT Mic?

ATENȚIE: Puteți adresa intrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miecuri 28 februarie, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00 - 12.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să te loghezi ca utilizator, cu e-mail și parolă.
 • Dacă nu ai cont de utilizator, poți crea unul cu o adresă validă de e-mail.
 • Pe rugăm să adresezi numai intrebări legate de tema întâlnirii on-line.
 • Vom accepta doar comentariile și intrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro  în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesaţi de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Cum pui întrebări la articol

 • Scrie în formularul de comentarii, de la final de articol

 • Bifează căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

 • Primești răspunsul la întrebare pe site și pe email

Cum contactezi direct specialistul

 • Folosește butonul de contact din profilul autorului

 • Ține legătura cu specialistul, direct în contul tău

Parallax

Vizualizari
3717
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 3.3

popularity: 2.89

publishing: 0.89

expertise: 0

rating: 1.594

Director General Adjunct – Aria Business – BT Mic. Coordoneaza activitatea de business si dezvoltare retea in cadrul BT Mic.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Claudiu
Petrescu
Care este suma minima acordata?
Care este durata maxima a unui credit de 15000 RON pentru mijloace fixe (PC, birou, scaun, etc) ?
Care ar fi costul total al unui credit de 15000 RON, pentru perioada maxima?
De ce este nevoie de un fideiusor?
Faptul ca sunt client BT (carduri & credite pe persoana fizica) ma avantajeaza in vreun fel in obtinerea unui credit pentru un SRL pe care il administrez?
In ce conditii se poate suplimenta suma imprumutata?
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua domnule Petrescu!
Suma minima acordata este de 4000 lei.
Durata creditului este de maxim 60 de luni aceasta fiind corelata cu tipul si impactul investitiei in afacerea dvs. Acelasi tip de corelatie exista si intre analiza afacerii si costul total, acesta din urma fiind unul personalizat.

Legat de garantii, fideiusiunea este cea mai simpla forma de garantare a unui credit, inclusiv a unui credit pentru investitii, unde nu solicitam, in mod obligatoriu, bunurile viitoare in garantie.

Va multumim ca sunteti clientul nostru. Decizia de credit se bazeaza pe situatia actuala si planurile de dezvoltare ale afacerii dvs, iar faptul ca sunteti deja client BT aduce un plus in aceasta evaluare.

Suma imprumutata se poate suplimenta, la cerere, printr-un nou credit.

Va multumesc pentru intrebari!
poza de profil
Dani
Ioan
Buna. Pe data de 3 noiembrie 2017 am semnat cu BT Iasi un contract pt finantarea prin StartUp Nation 2017. De atunci si pana pe 13 februarie 2018 mi s-a spus ca din cauza FNGCIMM se intarzie. Deci au dat vina pe stat.

Pe 15 feb 2018 am dat telefon la FNGCIMM Iasi si mi s-a spus ca dosarul a fost depus pe data de 1 Februarie 2018. Deci trei luni de zile a stat intr-un birou si a zacut iar voi dati vina pe stat ca nu-si face treaba.
Acum cred ca mai dureaza vreo 3 luni de zile cu statul. Va spun ca daca nu reusesc sa-l implementez in timp util ajungem in instanta pentru daune.

Mi se pare incredibil cat tupeu aveti sa dati vina pe FNGCIMM cand voi sunteti principalii vinovati.
poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Draga Dani, intrebarea nu e legata de subiectul intalnirii online si nici de specializarea invitatului. Am aprobat-o insa pentru ca specialistul sa o poata vedea si sa transfere chestiunea catre colegii care se ocupa de dosarele Start Up Nation.
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua,
Ne pare rau de situatia creata. Am informat colegii din BT care se ocupa de gestionarea programului Start Up Nation, si va asigur ca veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru clarificari.
Multumesc
poza de profil
Adi
Sachi
Buna ziua
Sunt fondatorul unui startup in domeniul industriilor inovatoare si am vazut un articol (intr-o publicatie financiara - n.n.: editat de moderator) din 26 feb in care se face referire la facilităţile de creditare finanţate prin Programul Operaţional Competitivitate, care pot fi accesate de către IMM-urile inovatoare.
(...) editat de moderator
Acorda si Banca Transilvania asemenea facilităţi de creditare finanţate prin Programul Operaţional Competitivitate?

Va multumesc anticipat pt raspuns
(...)editat de moderator
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua,
Multumesc pentru intrebare. BT Mic nu are incheiat un acord pentru facilitati de creditare finantate prin Programul Operational Competitivitate.

In schimb Banca Transilvania este partener in astfel de programe operationale, iar de bunul mers al lucrurilor se ocupa Departamentului de Programe Europene din cadrul BT.

Pentru detalii va rog sa va adresati oricarei unitati Banca Transilvania, sau sa imi lasati datele dvs de contact apasand pe butonul de contact de la profil si veti fi contactat de un coleg de la BT.
Multumesc!.
poza de profil
Laura
Constantin
Buna ziua. Sunt proprietara unei mici companii care activeaza in domeniul serviciilor si dori sa aflu, daca se poate:
1. Care sunt conditiile necesare pentru a ma putea incadra ( compania mea) la finantare fara garantie imobiliara?
2. In cazul in care compania mea este eligibila, ce suma pot imprumuta fara garantie imobiliara? dar cu gartantie ? Ma intereseaza un credit pentru activitatea curenta a companiei.
3. care sunt costurile unui credit la BT mic? Pe ce perioda pot lua un credit de activitate curenta?
4. alte detalii relevante? cat dureaza procesul pana pot intra in posesia banilor?
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua doamna Constantin! Raspund pe rand intrebarilor dvs.
1. Conditia ca o afacere sa fie analizata este ca aceasta sa aiba un minim de 3 luni de activitate, mai exact 3 luni de la primele venituri inregistrate. iIn urma analizei se stabileste eligibilitatea afacerii dar si garantiile necesare.

2. Suma maxima pe care firma dvs. o poate imprumuta, fara garantii materiale, este de 120.000 lei, iar o garantie imobiliara poate urca suma pana la 200.000 lei. Daca activati in domeniul agriculturii sumele maxime ce pot fi accesate sunt 200.000 lei fara garantii materiale, si 400.000 lei cu garantii imobiliare.

3. Oferta de costuri este una personalizata si poate fi facuta doar in urma analizei afacerii si a solicitarii de credit. Perioada maxima pe care poate fi accesat un credit pentru capital de lucru este de 36 de luni.

4. Procesul este unul simplu si eficient.Dupa depunerea cererii, exista un minim de documente (financiare si legale) si acorduri pe care trebuie sa ni le puneti la dispozitie, apoi are loc o intalnire cu un reprezentant BT Mic, urmand ca ulterior sa primiti decizia noastra. Concret, de cand avem cererea si documentele solicitate, in jur 3 zile putem pune creditul la dispozitia clientului.

Daca doriti sa stabilim o intalnire cu un reprezentant BT Mic va rog sa apasati butonul de contact din profil si sa imi lasati acolo un numar de telefon.
Multumesc,
Marian Ene
poza de profil
Marius
D
Buna ziua.
Doresc sa va intreb daca finantati o intreprindere individuala pentru achizitionarea unei linii de brichetare resturi vegetale. Mentionez ca intreprinderea individuala functioneaza de aprox. 1 an de zile si valoarea solicitata este de 20.000 euro.

Va multumesc.
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua,
Raspunsul este da, putem finanta in situatia descrisa de dvs: 20.000 euro, pentru o intreprindere individuala care functioneaza de 1 an, iar destinatia creditului este achizitionarea unei linii de brichetare resturi vegetale.

As adauga faptul ca putem finanta fara a va solicita aport propriu la aceasta investitie.
Daca doriti stabilirea unei intalniri cu un reprezentant BT Mic va rog sa imi lasati datele dvs de contact. Folositi, va rog butonul de contact din profilul meu, voi primi notificare pe email.

Sper sa va fim de folos.
poza de profil
Articolul este f bun
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua ziua doamna Danci! Va multumesc frumos pentru aprecieri.
Dacă aveți și întrebări vă răspundem cu plăcere :)
poza de profil
Lucian
Negrea
Buna,
Am un srl cu o vechime de aprox.5 ani ma intereseaza daca finantati achizitionarea unui autoturism nou marca Logan.
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua,
Da. Putem. Adaug faptul ca nu va solicitam aport propriu pentru finantarea acestei investitii. Va sfatuiesc sa imi lasati datele dvs de contact pentru a va stabili o intalnire cu unul din colegii mei.
Multumesc.
poza de profil
Gabriel
Ursescu
Doresc sa revin din strainatate in Romania pt a deschide o firma de salubritate/reciclare avand in vedere ca e nevoie in Romania de asa ceva. Unde gasesc informatii utile despre acest domeniu referitor la:
1. finantari, granturi
2. baza legala
3. contacte utile
4. consiliere pe domeniu

Va multumesc,
G.U.
Marian
Ene - Banca Transilvania
Buna ziua domnule Ursescu!
In primul rand doresc sa va felicit pentru decizia de a reveni in tara si de a investi aici.

Legat de finantare, la BT Mic analizam afacerile care au minim 3 luni de activitate (de la primele venituri inregistrate).

Informatii despre finantari, granturi, baza legala, contacte utile, si consiliere in domeniu gasiti la Camera de Comert Industrie si Agricultura, la alte institutii abilitate ale statului, sau la firmele de consultanta specializate in domeniul de interes pentru dumneavoastra.

Va doresc succes si astept sa ne vedem dupa startul activitatii.
poza de profil
Cristian
Popescu
Bună ziua,
Sunt proprietarul unei firme care activează în domeniul transporturilor internaționale de marfuri, anul înființării firmei fiind 2014. Intenționăm sa diversificam domeniul de activitate, în acest sens având și o idee bine definită in ceea ce am dori să facem.
Putem obține un credit de investiții? Care sunt condițiile?
Mentionez ca suntem deja clienți BT, firma a fost tot timpul pe profit, iar investițiile prevăd și lucrări de construcție. Multumesc, o zi bună!

poza de profil
Buna ziua
Am un magazin on line cu domeniul mercerie si produse handmade. As vrea sa deschid si un magazin fizic in oras. Firma e deschisa din octombrie 2017. Pot sa obtin finantare ?
poza de profil
Alina Elena
Gugiu
Bună ziua,
Administrez o firma înființată în Mai 2018.
Firma are că obiecte de activitate prestarea serviciilor de traducere și interpretare limba engleză și cursuri limba engleză.
M-ar interesa o finanțare pentru achiziționarea unui autoturism până în 15000 de euro. Fără garanții imobiliare. Perioada de creditare 60 luni.
Este posibil?
Menționez că am deschise la banca Transilvania 3 conturi. ( Pt. Sc, profesie liberală și persoana fizică).
Mulțumesc
poza de profil
andrei
niculae
care este avansul pentru firma noua, cu activitate de 3 luni ? pt achizitie auto second hand ?
poza de profil
Alexandru
Lazar
Buna ziua,
Bataie de joc scrieti ca oferiti si cu 3 luni de activitate!
Eu am depus cu 4 luni de activitate si mia fost respins creditul de colegii dumneavoastra fin slatina olt pe motiv ca nu am rulaje pe firma foarte mari specific ca am rulaj in astea 4 luni de 75000 de lei!
Firma SC ALEX LAZAR PERFECT MOTOSERV SRL
CUI 37234582
J28/246/2017

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri