Alexandru Dobra

Întreb BT. Cum eficientizezi costurile cu serviciile bancare pentru afacerea ta. Citește răspunsurile la final de articol!

Thumbnail

Doi specialiști în produse bancare pentru afaceri mici și mijlocii de la Banca Transilvania vor răspunde joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 12.00 la întrebări puse de cititorii StartupCafe.ro, la o nouă întâlnire online ”Întreb BT” pe tema dezvoltării afacerilor cu ajutorul diverselor instrumente bancare. Vei primi raspunsuri la intrebarile tale, indiferent daca esti la inceput de drum cu bussinesul tau sau daca ai o afacere deja existenta. 

Întâlnirea s-a încheiat. Citește toate răspunsurile la final de articol!

Invitați la întâlnirea online ”Întreb BT”: 

 • Alexandru Dobra, Director microbusiness, Banca Transilvania. Alexandru are peste 13 ani în Banca Transilvania. Coordonează activitatea comercială și identifică noi oportunități pentru dezvoltarea produselor bancare destinate afacerilor mici.
 • Bogdan Cozma, Ofiter Bancar Dezvoltare Produse, Banca Transilvania. Bogdan are peste 10 ani de experiența în Banca Transilvania și se ocupă de dezvoltarea produselor băncii dedicate afacerilor mici și mijlocii (IMM-urilor).

Cei doi specialști BT răspund la întrebări pe următoarele teme:

 • Cum poți alege cel mai bun pachet de cont curent pentru afacerea ta;
 • Cum îți poți dezvolta afacerea folosind canale alternative de încasare, precum POS sau e-commerce;
 • Cum poți eficientiza costurile bancare cu salariații;
 • Cum poți sa castigi timp în operațiunile bancare cu produse precum Internet Banking & Mobile Banking;
 • Ce castigi daca folosesti pachetul cu operatiuni nelimitate in reteaua BT si extraoptiunile sale;

ATENȚIE: Puteți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până joi 23 noiembrie 2017, ora 12.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 12.00 -13.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să vă logați ca utilizator, cu e-mail și parolă.

 • Dacă nu aveți cont de utilizator, puteți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail.

 • Vă rugăm să adresați numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.

 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialiștii Băncii Transilvania răspund în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postarii întrebărilor.

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Dacă doriți să primiți răspunsul la întrebare și pe email, bifați căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

Parallax

Vizualizari
1465
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.862
Just for testing :

interaction: 3.75

popularity: 0

publishing: 2.78

expertise: 0

rating: 1.862

Business
Alexandru coordoneaza activitatea comercială si identifica noi oportunități pentru dezvoltarea produselor bancare destinate afacerilor mici. Are peste 13 ani de experiență în Banca Transilvania.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Adrian
Zavischi
Salut! Pentru invitati:
1. Am un mic magazin de lenjerie. Ce produs pot integra pentru platile online si la ce costuri?
2. Daca vreau sa ma extind si pe ebay, cum pot incasa bani direct intr-un cont bancar (fara sa-i dau clientului IBAN, ci direct, cumva)? Multumesc!
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Legat de prima intrebare, daca magazinul pe care il detineti are prezenta doar fizica atunci va putem oferi solutia Go Online , dezvoltata impreuna cu partenerii nostri de la Blugento , prin aceasta solutie oferim posibilitatea companiilor de a-si crea propriul magazin online, cu un design personalizat si optimizat pentru dispozitivele mobile, in mai putin de 3 zile. Go Online include toate functionalitatile necesare sub forma unui abonament lunar, accesibil chiar si pentru un start-up.

Mai multe detalii gasiti la urmatorul link https://www.blugento.ro/BT

Daca magazinul pe care il detineti are deja prezenta online atunci va propunem solutia de e-commerce, un sistem securizat de efectuare a tranzactiilor electronice de plata, implementat pe site-ul dumneavoastra, fara a fi necesara prezenta simultana si in acelasi loc a cardului, posesorului de card si a comerciantului.
Pentru serviciul de e-commerce se percepe un comision de inrolare pentru terminal si un comision aferent tranzactiilor, pentru mai multe detalii va rugam sa ne scrieti un mesaj cu datele dumneavoastra de contact la una din adresele alexandru.dobra@btrl.ro sau bogdan.cozma@btrl.ro.

Legat de a doua intrebare, ebay functioneaza ca si un agregator avand propria solutie de ecommerce, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa va configurati un cont de vanzator unde pe langa datele uzuale va trebui sa va alegeti si modalitatea de plata a taxelor si comisioanelor de administrare a contului.
Puteti alege dintre urmatoarele metode de plata respectiv de incasare a contravalorii produselor pe care le vindeti: PayPal, card de credit, plata directa din contul dumneavoastra.
poza de profil
Marcel
Dinulescu
Buna ziua,
Vorbiti in anunt despre cum sa alegi cel mai bun pachet de cont curent pentru o afacere. Asa ca vin sa va intreb, la ce ar trebui sa se uite un antreprenor cand isi alege un pachet de curent? Conteaza tipul de afacere? Multumesc
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Buna ziua , consideram ca un pachet de cont curent ar trebui sa va ofere doua mari beneficii: un beneficiu legat de reducerea costurilor si unul legat de usurinta si simplitate in utilizarea serviciilor bancare. Din acest motiv noi am lansat pachetul Nelimitat in reteaua BT, unde platesti o data pe luna si ai incluse lunar operatiuni nelimitate in reteaua BT, plus multe alte beneficii prin extraopțiunile oferite.

Pentru 21 lei in cadrul pachetului Nelimitat BT puteti beneficia de :
-comision gestiune conturi curente ,
-Visa Business Silver, card de debit - emitere și mentenanță anuală,
-BT24 Internet Banking si Mobile Banking - abonament lunar,
-incasari intrabancare cu ordin de plata,
-incasari intrabancare cu instrumente de debit (cec/bilet la ordin),plati intrabancare cu ordin de plata efectuate pe canal electronic,
-plati intrabancare cu instrumente de debit (cec/bilet la ordin),
-plati in valuta intrabancare efectuate pe canal electronic ,
-incasari in valuta,
-depuneri de numerar in contul societatii, efectuate de catre delegati/imputerniciti ,
-abonament lunar pentru BT ALERT 40 ( 40 sms-uri incluse).

Domeniul de activitate determina si comportamentul operational al unei firme, practic vorbim de numarul de operatiuni pe care aceasta il face in decursul unei luni, daca partenerii dumneavoastra sunt clienti BT atunci puteti opta doar pentru pachetul Nelimitat BT, daca aveti parteneri si in alta banca atunci puteti opta pentru pachetul Nelimitat BT plus extraoptiuni interbancare lei si valuta
Smile
Media
Un cititor ne-a transmis pe HotNews.ro urmatoarea intrebare pentru cei doi invitati. Redam integral comentariul:
"tropotaru
Titlu: comision incasare bani in cont
Continut: Cand o terta persoana efectueaza o plata in contul meu deschis la BT, imi percepeti comision. Puteti preciza ce serviciu prestati in schimbul acestui comision si de ce nu renuntati la existenta acestuia, asa cum procedeaza multe alte banci? Multumesc"
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Buna ziua, daca plata initiata catre contul dumneavoastra este efectuata dintr-un cont BT nu se percepe comision la incasarea banilor in contul dumneavoastra.
poza de profil
Ionel
Sima
Ce inseamna facilitatea de cash management? O pot folosi ca o linie de credit?
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Buna ziua, prin oferta de cash management Banca Transilvania va propune o oferta personalizata, asta inseamna ca dumneavoastra, clientul nostru, in functie de comportamentul tranzactional veti putea beneficia de o gama larga de facilitati de produse non-credit cum ar fi : servicii de plati si incasari, produse de trade finance, carduri business, internet si mobile banking, cip online, vama online, trezo direct, POS, e-commerce.

Veti putea alege impreuna cu specialistul BT produsele care se potrivesc cel mai bine afacerii dumneavoastra.
poza de profil
Doina
Joflea
Ce inseamna mai exact "nelimitat" in reteaua BT? Ce servicii acopera? Eu am un magazin online de produse cosmetice. Cum m-ar avantaja acest pachet?
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Buna ziua, Nelimitat in reteaua BT este pachetul de cont curent unde platesti o data pe luna si ai incluse lunar operatiuni nelimitate in reteaua BT, plus multe alte beneficii prin extraopțiunile oferite.

Pentru 21 lei in cadrul pachetului Nelimitat BT puteti beneficia de :
-comision gestiune conturi curente ,
-Visa Business Silver, card de debit - emitere și mentenanță anuală,
-BT24 Internet Banking si Mobile Banking - abonament lunar,
-incasari intrabancare cu ordin de plata,
-incasari intrabancare cu instrumente de debit (cec/bilet la ordin),
-plati intrabancare cu ordin de plata efectuate pe canal electronic,
-plati intrabancare cu instrumente de debit (cec/bilet la ordin),
-plati in valuta intrabancare efectuate pe canal electronic ,
-incasari in valuta, depuneri de numerar in contul societatii, efectuate de catre delegati/imputerniciti ,
-abonament lunar pentru BT ALERT 40 ( 40 sms-uri incluse).

Mai mult decat atat, avand deja un magazin online, puteti beneficia de comisioane reduse in cadrul serviciului de e-commerce.
poza de profil
Catalin
Aionesiei
Buna ziua,
Am o spalatorie auto si de curand, am ajuns la 10 angajati. Ma intereseaza sa stiu ce as putea sa fac pentru a-mi eficientiza costurile cu plata salariilor. Exista produse bancare speciale pentru asta? De cand nr de angajati a crescut, am inceput sa resimt aceste costuri. Multumesc
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Buna ziua, primul pas ar fi ca salariatii dumneavoastra sa isi deschida cont curent la BT fara niciun cost, in plus vor beneficia si de un card Visa Electron prin care isi vor putea ridica salariu de la bancomatele Bancii Transilvania cu comision zero!

Dumneavoastra veti alimenta aceste conturi lunar, prin intermediul Internet Banking (BT24 si mobile BT24) produse cuprinse in cadrul pachetului Nelimitat in reteaua BT, unde platiti o data pe luna 21 de lei si aveti incluse lunar operatiuni nelimitate in reteaua BT

poza de profil
Razvan
Boldis
1.Institutiile bancare incearca sa genereze produse /oferte personalizate in functie de nevoile si comportamentul clientilor (persoane fizice) care sunt solutiile BT in aceasta directie ?
2. Care sunt produsele pe care BT le pune la dispozitia dezvoltatorilor imobiliari?
3.Care este politica BT in ceea ce priveste sprijinirea IMM-urilor (prin punerea la dispozitie a unor facilitati / poduse) prin incurajarea consumul din partea persoanelor fizice ?
4.Care sunt solutiile pe care BT le poate pune la dispozitia IMM-urilor prin care acestea sa isi fidelizeze clientii?
5. Care sunt solutiile BT destinate IMM-urilor, prin care sunt facilitate / optimizate (mai simplu, mai rapid) tranzactiile dintre comercianti si clientii lor ?
6. Este importanta pt BT plata achizitiilor de bunuri de la comercianti cu instrumente precum Cardul de Credit, sau sunt alte instrumente bancare mai intereseante pentru cumparaturi ?
poza de profil
Ovidiu D.
Popica
Nota redactiei: Pentru eficientizarea raspunsului am comasat toate întrebările utilizatorului într-un singur comentariu.
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
1. Buna ziua, Banca Transilvania a lansat pentru persoane fizice pachetul de cont curent Nelimitat in reteaua BT unde puteti beneficia de :

- Cont curent + card de debit Visa Electron cu zero costuri (prin intermediul cardului de debit veti putea ridica bani de la bancomatele BT cu comision zero)
- Cont curent + card de debit Visa Electron + BT24 internet Banking – cost pachet 1 leu pe luna (prin intermediul IB veti putea efectua plati nelimitate in reteaua BT cu comision zero )
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
2. Banca Transilvania poate incheia cu dezvoltatorii imobiliari parteneriate comerciale, prin intermediul acestora banca faciliteaza acordarea de credite imobiliare/ipotecare persoanelor fizice cu respectarea normelor in vigoare.
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
3. In legatura cu intrebarea numarul trei, puteti sa reformulati aceasta intrebare pentru a putea sa intelegem la ce anume va referiti? Multumim
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Banca Transilvania pune la dispozitia clientilor persoane juridice programul Star BT, un program de loialitate prin intermediul caruia clientii dumneavoastra care detin carduri de credit pot efectua plati in rate fara dobanda, si primesc puncte star BT (1 pct star = 1 leu) care ulterior pot fi folosite pentru plati la comerciantii parteneri in programul Star BT.
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
5. Pe langa pachetul de cont curent Nelimitat in reteaua BT, unde platesti o data pe luna 21 de lei si ai incluse lunar operatiuni nelimitate intrabancare, Banca Transilvania ofera clientilor persoane juridice urmatorele produse care faciliteaza tranzactiile dintre comercianti si clientii acestora:
- pentru comercianti: Internet si Mobile Banking BT 24, BT Ultra, POS, E-commerce, instrumente necertificate cum ar fi cecuri si bilete la ordin, ordine de plata, dispozitii de plata valutara, BT Express si BT Express Plus, Star BT (program de loialitate)
- pentru clienti: Internet si Mobile Banking BT 24, carduri de debit sau de credit, bratara electronica de plata, ceas , stickere associate conturilor curente.
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
6. Clientul este singurul in masura sa decida daca plata aferenta unui bun sau serviciu este efectuata cu un card de credit (am mentionat ca poate beneficia fie de plata in rate fie de puncte star) sau sa utilizeze alt instrument de plata.

poza de profil
Iulian
Spirache
legat de o intrebare de mai sus pusa de tropotaru: OK, fara comision la plata din BT. dar pentru platile din alta banca. De ce trebuie sa platesc un comision pentru ca imi intra niste bani in cont, chiar daca de la alta banca???
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Peste 40 % din companiile inregistrate in Romania au un cont curent deschis la Banca Transilvania; avand in vedere acest aspect, strategia bancii referitor la tarife a fost de a avantaja prin pret tranzactiile intrabancare.
Alexandru
Dobra - Banca Transilvania
Va multumim pentru intrebarile adresate si va dorim success tuturor !

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri