Bogdan Dragoiu

Întreb BT. Cum îți poţi achiziţiona o mașină nouă sau second hand în sistem de leasing financiar? Tu întrebi, un specialist din Banca Transilvania răspunde. Citește răspunsurile, la comentarii

Thumbnail

Ce condiţii trebuie să îndeplinești ca să poți beneficia de un leasing financiar și ce trebuie să ai în vedere în cadrul unui astfel de contract? Un specialist din cadrul BT Leasing răspunde întrebărilor antreprenorilor pe tema finanțării autovehiculelor noi și second hand în sistem de leasing financiar, miercuri, 7 martie, de la ora 11:00.

Întâlnirea s-a încheiat.

Citește răspunsurile, la comentarii!

Invitat la întâlnirea online ”Întreb BT”:

Bogdan Dragoiu, Director Naţional de Vânzări BT Leasing. Bogdan are peste 15 ani de experienţă în BT Leasing, coordonează activitatea de vânzare pentru produsele de leasing şi business suport a Departamentului de Vânzări şi este responsabil de dezvoltarea canalelor de vânzare de noi produse de leasing adaptate la nevoile pieţei.

Specialistul BT Leasing va răspunde în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postarii acestora.

Poţi adresa întrebări în legătură cu următoarele teme:

 • Ce condiţii trebuie să îndeplinești ca să poți beneficia de un leasing financiar?

 • Ce categorii de autovehicule poţi sa achiziţionezi astfel?

 • Care sunt avantajele leasing-ului financiar?

 • Leasing-ul financiar şi startup-urile

 • Se pot achiziţiona autovehicule din afara țării?

 • Cum se face finanțarea și care este avansul pe care clientul trebuie să îl dea?

 • Leasing financiar vs. leasing operaţional

 • Care sunt condițiile în care se poate transfera un contract de leasing?

 • Se acordă leasing atât pentru firme, cât şi pentru persoane fizice?

ATENȚIE: Puteți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri 7 martie, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00 - 12.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să te loghezi ca utilizator, cu e-mail și parolă.
 • Dacă nu ai cont de utilizator, poți crea unul cu o adresă validă de e-mail.
 • Te rugăm să adresezi numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.
 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro  în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesaţi de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Cum pui întrebări la articol

 • Scrie în formularul de comentarii, de la final de articol

 • Bifează căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

 • Primești răspunsul la întrebare pe site și pe email

Cum contactezi direct specialistul

 • Folosește butonul de contact din profilul autorului

 • Ține legătura cu specialistul, direct în contul tău

Parallax

Vizualizari
6493
Conţinut
Parerea ta despre articol
3.51
Just for testing :

interaction: 3.75

popularity: 2.36

publishing: 3.22

expertise: 5

rating: 3.51

Finanțare bancară
Director Național de Vânzari BT Leasing Transilvania IFN. Bogdan are peste 15 ani de experienta în BT Leasing.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Liz
Panait
Am dori să achizitionam doua mașini de transport SH, din afara (DE) pentru livrari. Am optat pentru modelul WV Transporter T5 (dubițe, nu cele de transport persoane) si ni le poate aduce cineva la 6500 Eur/buc. Deci ar fi 13.000 eur in total.
În ce condiții putem beneficia de un leasing pe aceasta suma?
Cu ce dobanda si ce avans?
Multumim
Bogdan
Drăgoiu - Banca Transilvania
Buna ziua,
putem finanta achizitia de auto second hand de la extern (DE) in urmatoarele conditii:
- daca firma este start up (<12 luni activitate) se finanteaza cu un avans de 30% perioada de finantare intre 12- 60 luni in functie de vechimea bunurilor.Vechimea bunurilor acceptata este de minim 4 ani la momentul achizitiei.
- pentru companii cu vechime mai mare de 12 luni avansul minim solicitat este intre 15% iar perioada de finantare este 12-48 de luni daca la momentul achizitiei vechimea bunului nu depaseste 6 ani.

in cazul in care decizia nu este luata in ceea ce priveste furnizorul puteti consulta si pagina noastra de internet la sectiunea - auto recuperate unde o este lista cu bunuri aflate in in stocul BT Leasing.

Puteți accesa www.btleasing.ro, sectiunea auto recuperate (http://btleasing.ro/bunuri-recuperate/tip-auto/?categorie=auto)

Deasemenea BT Leasing are parteneriate cu dealeari/furnizori auto prin intermediul carora puteti face achizitia dorita in conditii de siguranta.
poza de profil
Iulian
Comsa
Buna ziua,
Care este vechimea maxima pentru o masina second hand, acceptabila la finantare prin leasing?
Trebuie cumparata de la un dealer auto sau poate fi achizitionata si de la o persoana fizica (vinzatorul masinii)?
Multumesc!
Bogdan
Drăgoiu - Banca Transilvania
Se accepta achizitia autoturismelor doar de la dealer auto nou si second hand atat din tara cat si de la extern.
BT Leasing are semnate mai multe parteneriate cu dealeri/furnizori din tara prin intermediul carora se poate face achizitia si finantarea.

In acest moment avem o structura proprie la nivel national prin intermediul careia va putem ajuta sa intrati in legatura cu partenerii nostrii in functie de locul in care va aflati.

Putem finanta autoturisme second hand astfel incat la final de contract sa nu se depaseasca 10 ani pentru firme cu activitate >12 luni, iar pentru start up vechimea maxima la iesirea din contract este de 8 ani.
poza de profil
Dumitru
Repceanu
Salut Bogdan,
E putin off topic - stiu ca tema e despre autovehicule - dar intrebarea e legata de leasing pentru utilaje. Am infiintat cu fratele recent o firma noua, prima noastra firma, si ne gandim sa achizitionam o instalatie de facut peleti pentru centrale termice.
1. Ne poti recomanda niste furnizori cu prețuri mai bune?
2. Am putea lua utilajele in leasing. Dacă da, ce tip de leasing recomanzi? Operational sau financiar?
3. Am gasit ceva utilaje pe un site in afara (n.r. - link eliminat de redactie). Putem lua de acolo cu leasing de la voi?
Multumesc si bafta!
Bogdan
Drăgoiu - Banca Transilvania
Salut,
leasingul nu se rezuma doar la autovehicule ci si la echipamente si utilaje.

1. Avem mai multi parteneri cu care te putem pune in legatura si poti negocia tu direct pretul, garantia, livrarea si alte detalii.

2. Putem finanta o astfel de instalatie de facut peleti insa daca firma este start up ( <12 luni) este nevoie de o alta firma garant care sa aiba activitate si sa poata sustine finantarea.

3. Putem accepta furnizori atat de la intern cat si de la exten.
poza de profil
Adrian
Lupean
Vă salut!
Eu pot fi un potențial client, anul trecut am achiziționat 750 de tone de peleți din floarea soarelui, dacă vrei să discutăm mai multe detalii, aștept un telefon. 0756 134 796
poza de profil
Olimpia
Mantale
Buna ziua,
Ma gandesc sa iau o masina prin leasing pentru firma mea. Suntem la inceput de drum (7 luni de activitate). Ma puteti ajuta cu cateva detalii despre leasingul financiar, respectiv cel operational? Vreau sa vad care varianta este mai avantajoasa si ce ni s-ar potrivi mai bine.
Va multumesc!
Bogdan
Drăgoiu - Banca Transilvania
Buna ziua,
acordam finantare si firmelor la inceput de drum, este necesar un avans 30% iar perioada de finantare este de maxim 5 ani.

Structura leasingul financiar presupune plata unui avans intre 10%- 50%( functie de ratingul firmei) plata unei rate lunare conform unui grafic stabilit, urmand ca la finalul contractului sa se transfere dreptul de proprietate odata cu plata valorii reziduale (in cazul nostru este 1%)

In cazul finantarii prin leasing operational, se plateste o chirie lunara, conform perioadei agreate intre finantator si utilizator iar la finalul contractului masina ramane in proprietatea firmei de leasing.
Succes!
poza de profil
Dorin
Marcutiu
Salut,
Sunt cu afacerea pe butuci si trebuie sa renunt la mica flota auto pe care o avem. Ma puteti ajuta voi sa scap de ea? Mersi de raspuns
Bogdan
Drăgoiu - Banca Transilvania
Salut Dorin,
noi nu preluam bunuri care nu provin din contracte de leasing incheiate cu noi insa putem agreea ca acestea sa fie promovate de catre noi.

BT leasing are o divizie de vanzare a bunurilor second hand promovarea acestora se face online prin intermediul site-ului www.btleasing.ro sectiunea auto recuperate (vezi link-ul direct la un raspuns anterior) cat si prin expunerea fizica acestora in parcul de la Cluj.
poza de profil
Andrei
Asandei
Buna ziua,
Am infiintat o firma noua in 2017 dar este inca pe 0, pentru a putea incepe activitatea am avea nevoie de o masina noua sau second hand. Putem obtine un credit sau un leasing in aceste conditii?
Va multumesc
poza de profil
Mircea
Barbu
Buna ziua, vreau să vă întreb dacă pe firmă venitul este de 1080deEuro mă pot încadra la un leasing în valoare de 21500euro pentru cinci ani

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri