Smile Media

Întreb BT: Finanțarea agriculturii, de la micile până la marile ferme. Doi specialiști din Banca Transilvania răspund întrebărilor fermierilor miercuri, de la ora 11:00. Întâlnirea s-a încheiat. Vezi răspunsurile la comentarii!

Thumbnail

Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri și care sunt cele mai potrivite în funcţie de nevoi și tipul de activitate? Care sunt condițiile de creditare? Ce cheltuieli poți acoperi cu sumele obținute prin accesarea unei linii de creditare? Doi specialiști din cadrul Băncii Transilvania, cu experientă în creditarea fermierilor, răspund întrebărilor pe tema finanțării agriculturii, de la cel mai mic până la cel mai mare fermier care deţine o exploataţie agricolă organizată sub una dintre umătoarele forme: SRL/SA/PFA/ÎI/IF/etc, miercuri, 14 martie 2018, începând cu ora 11:00.

Întâlnirea s-a încheiat.

Citește răspunsurile, la comentarii!

 
Invitaţi la întâlnirea online ”Intreb BT”:

 • Iulian Catana, Manager Regional Agribusiness, Banca Transilvania, regiunea de vest. Iulian are peste 9 ani de experientă în Banca Transilvania. Coordonează activitatea de finanțare a clienților din domeniul agri și oferă business support pentru colegii din rețea în ceea ce privește finanțarea și gestionarea clienților din domeniul agri.
 • Claudiu Chelu, Manager Regional Agribusiness, Bancă Transilvania, regiunea de sud. Claudiu are 3 ani de experientă în Banca Transilvania și peste 10 ani experientă în creditarea fermierilor. Coordonează activitatea de servisare a clienților din domeniul agri, e business suport a Departamentului Agribusiness în zona de sud a tării și este responsabil de identificarea oportunitătilor de dezvoltare a portofoliului de clienți Agribusiness în această zonă.

Specialiştii BT răspund la întrebări pe următoarele teme legate de finanțarea activităților agricole, indiferent că vorbim de sectorul vegetal, zootehnie, pomicultură, viticultură, etc.:

 • credite APIA,
 • linii de credit,
 • credite pentru finanțarea activității curente,
 • credite de investiții care se acordă pentru achiziția de utilaje și echipamente agricole, teren arabil, construcție spații depozitare, etc.
 • credite pentru finanțări Proiecte Europene

ATENȚIE: Puteți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri, 14 martie 2018, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00-12.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să vă logați ca utilizator, cu e-mail și parolă.
 • Dacă nu aveți cont de utilizator, puteți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail.
 • Vă rugăm să adresați numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.
 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialiștii Băncii Transilvania răspund în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postării întrebărilor.
 
Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămanale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesați de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Dacă doriți să primiți răspunsul la întrebare și pe email, bifați căsuta ”Vreau răspuns de la autor”

Cum pui întrebări la articol

 • Scrie în formularul de comentarii, de la final de articol

 • Bifează căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

 • Primești răspunsul la întrebare pe site și pe email

Cum contactezi direct specialistul

 • Folosește butonul de contact din profilul autorului

 • Ține legătura cu specialistul, direct în contul tău

Parallax

Vizualizari
1699
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.498
Just for testing :

interaction: 2.25

popularity: 2.58

publishing: 1.33

expertise: 0

rating: 1.498

Finanțare bancară
Claudiu Chelu, Manager Regional Agribusiness, Banca Transilvania, regiunea de Sud. Claudiu are 3 ani de experienţă în Banca Transilvania şi peste 10 ani experienţă în creditarea fermierilor.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Ni se spune sa facem un proiect si sa cream o firma noua pentru a lua un grant european. Apoi, vine banca si spune ca nu finanteaza firme noi, fara activitate, indiferent de cat de bun e proiectul, de cat de sigura e pozitia bancii SI CHIAR daca beneficiarul are co-finantarea in cont si doar vrea sa implementeze mai repede proiectul, castigand astfel timp si bani.

Am fost la multe banci, inclusiv BT, si am fost refuzat pe diverse motive, unele stupide chiar, care nu au legatura cu situatia obiectiva de risc a bancii. BT are o abordare rigida, de prima jumatate a sec XX (am lucrat in underwritting si stiu ce spun).
Claudiu
Chelu - Banca Transilvania
Banca Transilvania a finantat si finanteaza proiecte pe fonduri europene, chiar si in situatia in care activitatea este START-UP. Insa nu toate solicitarile sunt aprobate, ci sunt cazuri in care banca nu doreste sa finanteze acel proiect.

Incurajam clientii sa discute cu o institutie finantatoare inainte sa depuna proiectul pentru selectie, astfel incat sa vada care sunt conditiile si sansele de finantare si de implementare.

Clientul ar trebui sa aiba un business plan si un buget sustenabil pe termen mediu. Ca banca trebuie sa avem in vedere impreuna cu antreprenorii cum reusim sa asiguram si capitalul de lucru necesar desfasurarii activitatii pana la momentul la care noul business incepe sa aiba profit.
poza de profil
poza de profil
Iulian
Prefac
Buna ziua,
ce linii de credit ar putea accesa un antreprenor debutant ( indiferent de domeniul in care activeaza) luand in considerare faptul ca nu are 2 ani de activitate, dar poate gira cu diverse imobile sau terenuri.
Din cate am inteles cam peste tot conditiile incep de la 2 ani de activitate + un anumit rulaj, practic nicio sansa pentru tinerii debutanti.

Multumesc
Iulian
Cătană - Banca Transilvania
Buna ziua,
Banca Transilvania finanteaza si companiile aflate la inceput de drum, in baza evaluarii planului de afaceri si a potentialului de generare de venituri.

In decizia de a intra intr-o relatie de colaborare cu dumneavoastra este important sa stim despre experienta, inclusiv pe persoana fizica, cunostintele pe care le aveti despre domeniul in care va lansati, nevoia concreta de finantare pe care o aveti si contributia dumneavoastra proprie la acoperirea acesteia.

Mai departe ne vom referi in raspunsul nostru la modul de finantare al clientiilor din domeniul agri. In alegerea unui produs de finantare este important sa pornim de la destinatia finantarii, pentru ce anume este nevoia de bani. Nu este strict nevoie de doi ani de activitate pentru a obtine un credit de la Banca Transilvania, dar istoricul ne ajuta in intelegerea nevoii de finatare.

Produsele Bancii Transilvania adresate fermieriilor acopera atat nevoia de capital de lucru cat si cea a investitiilor: achizitie de teren agricol, investitii in utilaje.

Daca doriti sa stabilim o intalnire cu un reprezentant BT va rog sa apasati butonul de contact din profilul de specialist (în cazul acesta profilul colegului meu Claudiu) si sa ne lasati în mesaj un numar de telefon.

Daca domeniul dvs. de activitate este altul decat agricultura atunci, solutia noastra de finantare se va adapta la acest domeniu.
poza de profil
Lucian
Barbu
Pentru inființarea unei culturi de paulownia, (cca. 1ha, teren proprietate, la tara) ce posibilitati de finantare sunt la dvs? Cu ce se poate garanta avand in vedere ca intra pe rod dupa 3-4 ani?
Multumesc!
Claudiu
Chelu - Banca Transilvania
Buna ziua,

Banca Transilvania este deschisa catre finantarea tuturor investitiilor in agricultura, avand ca posibilitati de garantii solicitate o plaja larga de solutii pornind de la garantii personale pana la bunuri mobile si imobile, fonduri de garantare, etc. Insa fiecare caz se va analiza individual si se va discuta cu clientul pe situatia particulara.

Avand in vedere dimensiunea investitiei pe care doriti sa o realizati vi s-ar potrivi cel mai bine o finantare prin intermediul BT Mic, companie care abordeaza nevoile de finantare in sistem de microfinantare. Solutiile oferite de BTMic sunt personalizate pentru fiecare tip de afacere si pentru fiecare client iar solutia potrivita pentru dumneavoastra poate fi facuta doar in urma analizei afacerii si solicitarii de credit.

In cazul dumneavoastra, considerand ca activitatea pe care doriti sa o incepeti este una de nisa, va recomandam sa va informati temeinic inainte de a incepe investitia pentru a avea cat mai multe sanse de reusita. Desi anumite proiecte de nisa pot parea atractive, nu in toate cazurile s-au obtinut rezultatele asteptate.

Pentru detalii va rog sa va adresati oricarei unitati Banca Transilvania sau sa ne lasati datele dumneavoastra de contact apasand butonul CONTACT de la profil pentru a fi contactat de un coleg BT, ulterior.
Multumesc,
poza de profil
Gheorghe
Vataman
Ce garantii sunt preferabile la finantarea unei activitati agricole? Daca majoritatea terenului este lucrat este in arenda - suprafata mica in propietate - cu ce altceva se poate garanta si in ce conditii? Productia agricola ar fi o varianta?
Iulian
Cătană - Banca Transilvania
Buna ziua,
Garantiile necesare unui credit pentru finantarea activitatii agricole sunt strans legate cu destinatia acestui credit. Produsele de finatare ale Bancii Transilvania acopera atat activitatea curenta cat si investitiile de care o ferma are nevoie.

Productia agricola sau cultura este o solutie de garantare acceptata de Banca Transilvania, este nevoie ca acesta cultura sa fie asigurata, iar rambursarea creditului trebuie corelata cu recoltarea acestei culturi.

Daca doriti sa stabilim o intalnire cu un reprezentant BT va rog sa apasati butonul de contact din profil si sa ne lasati acolo un numar de telefon. Multumesc!

poza de profil
Horatiu
Vujeu
Buna ziua!
Voi face o investitie in pomicultura cu fonduri europene, masura 4.1a. Firma este infiintata in ianuarie 2018 si nu va avea incasari anul acesta. Contractul se va semna anul viitor. Vreau un imprumut pentru contributia proprie, cheltuielile neeligibile si TVA. Poate Banca Transilvania sa mi-l acorde?
Multumesc!
Claudiu
Chelu - Banca Transilvania

Buna ziua si felicitari pentru ideea dvs de afacere!

Pentru proiectele care primesc finantare AFIR, Banca Transilvania are produse de credit special destinate finantarii si cofinantarii acestor tipuri de proiecte.

Astfel se pot acorda credite de investitii pentru contributia proprie si cheltuielile neeligibile. Termenul de rambursare precum si planul de rate este corelat cu destinatia investitiei si specificul activitatii care urmeaza a fi finantate, putand ajunge pana la 10 ani in cazul constructiilor sau 7 ani in cazul echipamentelor, utilajelor, etc.

Pentru portiunea rambursabila se acorda credite punte corelate cu perioada de implementare, iar pentru finantarea TVA se acorda credit pe o perioada de 12 luni.

As adauga faptul ca in cadrul Bancii Transilvania avem un Departament Programe Europene specializat pentru analiza unor proiecte de acest tip, iar impreuna cu colegii nostri am gasit solutii de finantare pentru multi fermieri care au accesat fonduri europene.

Dacă sunteți de acord, va rugam sa ne lasati datele dumneavoastra de contact apasand butonul CONTACT din profil si va vom contacta pentru o discutie concreta pe tema Dvs.

Multumim,
poza de profil
Tudor
Simescu
Buna ziua,
Puteti sa imi spuneti, va rog, ce inseamna in termeni de business fermier mic? Despre ce suprafata agricola vorbim, spre exemplu, ca sa poti obtine astfel de finantari de la voi?
Va multumesc!
Iulian
Cătană - Banca Transilvania
Buna ziua,

Nu avem o limita legata de dimensiunea unei afaceri in domeniul agriculturii. Prin intermediul intregului grup Banca Transilvania, care include Banca Transilvania, BT Leasing si BT Mic putem sa finatam toate grupele de clienti si forme de organizare : societati comerciale, persoana fizica autorizata, intreprindere individuala, intreprindere familiala.

Spre exemplu cu ajutorul diviziei de microfinantare BT Mic putem sa finantam inclusiv producatorii agricoli individuali.

Daca doriti sa stabilim o intalnire cu un reprezentant BT va rog sa apasati butonul de contact din profil si sa ne lasati acolo un numar de telefon. Multumim!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri