Claudiu Zamfir

Guvern: Starea de alertă COVID expiră marți, la miezul nopții

Thumbnail

Starea de alertă se finalizează în noaptea de marți spre mircuri, la miezul nopții, a confirmat, luni, Guvernul, care a precizat că nu va da o nouă prelungire.

„Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă, mâine la miezul nopţii va expira starea de alertă în România”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de News.ro.

Dan Cărbunaru a precizat însă că în privinţa situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului (PLF) şi certificatul verde Ministerul Sănătăţii va clarifica reglementările privind cele două categorii de documente, în perioada următoare.

Guvernul confirmă astfel anunțul de vinerea trecută al președintelui Iohannis, conform căruia România nu va mai prelungi dincolo de 8 martie 2022 starea de alertă.

El nu a precizat ce restrcții vor înceta exact.

„Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus” - a mai afirmat Iohannis vineri, 4 martie.

În baza stării de altertă, statul a impus o serie de restricții populației și firmelor, care au afectat mai ales barurile, restaurantele, frizeriile, salaonele de înfrumusețare, festivalurile de muzică și alte spectacole.

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă în continuare. De asemenea, sunt interzise organizarea și desfășurarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea, în prezent.

Consultă AICI restricțiile care se aplică în prezent, până marți, 8 martie 2022.

Parallax

Vizualizari
1291
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri