Claudiu Zamfir

Starea de alertă NU se va mai prelungi după 8 martie 2022 - a anunțat președintele Iohannis

Thumbnail

Președintele Iohannis a anunțat, vineri, că România nu va mai prelungi dincolo de 8 martie 2022 starea de alertă, încetând astfel o serie de măsuri restrictive.

„Am convocat astăzi o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate” - aspus Iohannis, vineri, 4 martie 2022.

El nu a precizat ce restrcții vor înceta exact.

„Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute. Chiar dacă sunt semne îmbucurătoare că am intrat într-o fază descendentă, este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm și să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus” - a mai afirmat Iohannis.

În baza stării de altertă, statul a impus o serie de restricții populației și firmelor, care au afectat mai ales barurile, restaurantele, frizeriile, salaonele de înfrumusețare, festivalurile de muzică și alte spectacole.

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă în continuare. De asemenea, sunt interzise organizarea și desfășurarea de evenimente private: nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea, în prezent.

Consultă AICI restricțiile care se aplică în prezent, până marți, 8 martie 2022.

 

Parallax

Vizualizari
8930
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri