Claudiu Zamfir

Fonduri UE de 63,7 milioane de euro pentru firme de internet, în România. Când se fac înscrierile

Thumbnail

Firme românești de internet, inclusiv mici afaceri, vor putea obține fonduri europene între 1 milion de euro și 4,6 milioane de euro fiecare, pentru investiții care să ofere net de bandă largă populației fără acces. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat perioada în care se depun proiectele pentru linia de finanțare cu buget total de 63,7 milioane de euro, din Politica de coeziune a UE și de la bugetul de stat.

Vorbim despre apelul de proiecte de tip competitiv POC/366/2/1- Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet. Firmele eligibile vor putea depune proiectele în sistemul electronic MySMIS în perioada 06.08.2018, orele 09:00 - 04.10.2018, orele 17:00.

Cine poate cere banii?  Solicitanții eligibili sunt: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii sau mari, care, la data depunerii cererii de finanțare, sunt notificate la ANCOM ca furnizori de  comunicații electronice de cel puțin 3 ani și care, în ultimii 3 ani, anteriori aceleași date, nu au întrerupt furnizarea de rețele sau servicii de comunicații electronice și nici nu au avut suspendat acest drept. Aceeași condiție trebuie îndeplinită inclusiv la data semnării contractului de finanţare.

La depunerea cererii de finanțare, solicitantul va declara faptul că, în termen de maxim 6 luni de la data semnării contractului, va obține și va depune la OIPSI, documentele legale cu privire la infrastructura şi/sau terenul pe care se face investiţia, conform art. 5 din Legea nr.159/2016.

Firmele trebuie să aibă cel puțin unul dintre codurile CAEN următoare:

  • 611- Activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu
  • 612 - Activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără cablu
  • 613 - Activităţi de telecomunicaţii prin satelit
  • 619 - Alte activităţi de telecomunicaţii

Alocarea totală pentru acest apel este de 63.788.552,64 euro, din care 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională și 15% de la bugetul de stat al României. Banii sunt disponibili în toate regiunile țării, în afară de București și județul Ilfov.

Alocarea pentru zona Deltei Dunării  este de 2.782.350.

Din toți acești bani, ar urma să fie asigurat accesul la internet de bandă largă de cel puțin 30 Mbps pentru 168.600 de gospodării din așa-numitele zone albe, fără acces în prezent.

În funcție de dimensiunea firmei de intrenet solicitante și de numărul gospodăriilor care vor fi deservite, fiecare firmă va putea primi între 1,053 milioane de euro și 4,665 milioane euro. Microîntreprinderile care vor deservi peste 15.000 de gospodării vor primi suma maximă.

Intensitatea ajutorului de stat va varia și ea în funcție de dimensiunea firmei solicitante:

  • microîntreprinderile și întreprindeirle mici vor primi 90% din valoarea cheltuielilor eligibile
  • întreprinderile mijlocii, 70%,
  • întreprinderile mari, 50%.

(​UTIL Cum te incadrezi in categoriile IMM, pentru a putea obtine fonduri europene. Descarca Manualul complet in limba romana)

Proiectele vor putea fi derulate pe o perioadă maximă de 3 ani. Lista localităților în care se vor putea realiza rețelele de internet cu acești bani, Ghidul solicitantului și alte documente necesare pot fi descărcate de AICI.

GHID NGN by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
2614
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri