Claudiu Zamfir

Se mai amână puțin Innotech Student - fonduri europene de până la 100.000 Euro pentru afaceri

Thumbnail

Sesiunea de depunere a proiectelor în programul Innotech Student, prin care se vor pune la bătaie fonduri europene totale de 20 de milioane de euro pentru susținerea antreprenoriatului în rândul stundeților, se mai amână puțin, potrivit unei decizii luate recent la Ministerul Fondurilor Europene.

Astfel, organizațiile eligibile vor depune proiectele în aplicația electronică MySMIS în perioada 1 iulie, ora 16.00 – 15 septembrie 2020, ora 16.00, conform unui corrigendum la Ghidul solicitantului. Inițial, înscrierea începea pe 15 iunie.

Modificarea nu ar trebui să schimbe substianțial calendarul orientativ de implementare a finanțării:

  • prin decembrie 2020 ar urma să fie publicată lista organizațiilor care vor derula proiectele Innotech Stundet de maximum 2 milioane de euro fiecare, în calitate de adminstratori de granturi (ONG-uri, universități, camere de comerț etc.).
  • Din ianuarie 2021, adminitratorii de granturi vor începe recrutarea studenților în proiecte, pentru a-i pregăti pentru antreprenoriat.
  • În iunie-septembrie 2021, ar urma să se publice lista studenților selectați pentru antreprenoriat.
  • De prin decembrie 2021, studenții selectați își vor face firme și vor primi primi prima parte a finanțării de maximum 100.000 de euro pe planul de afaceri.
  • În decembrie 2021 - noiembrie 2022, studenții ajunși deja patroni vor implementa planurile de afaceri cu banii europeni: vor angaja oameni, vor achiziționa echipamente și utilaje etc.
  • În perioada decembrie 2022 - iunie 2023, firmele trebuie să își asigure deja sustenabilitatea cu forțe proprii.

Din bugetul total al programului, de 20 de milioane de euro, 14 milioane de euro va fi valoarea totală a schemei de ajutoare de minimis care se vor acorda studenților care vor intra în afaceri, iar restul de bani vor fi cheltuiți pentru salariile organizatorilor, cursuri, diverse activități, subvenții etc. Banii provin din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Din bugetul schemei de minimis se vor acorda fonduri nerambursabile unor studenți, pe baza unor planuri de afaceri, în funcție de numărul de locuri de muncă create, astfel:

  • Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mică sau egală  cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mică sau egală cu 80.000 de euro – minim 4 locuri de muncă create;
  • Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mică sau egală cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de muncă create.

Ghidul solicitantului, Schema de minimis și alte documente relevante Innotech Student pot fi descărcate de AICI

Parallax

Vizualizari
4902
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri