Claudiu Zamfir

FOTO: ”Unicornul” românesc UiPath, la o expoziție în Australia, alături de alte firme de IT de la noi

Thumbnail

Startupul românesc de automatizări software UiPath, considerată a fi primul care a ajuns la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, a expus, alături de alte firme romînești de IT, la o expoziție internațională la Sydney.

O delegație comună a României a participat, pentru prima dată, la cel mai important eveniment expozițional dedicat domeniului tehnologiei informației și comunicațiilor (IT&C), CeBIT Australia 2018, în perioada 15-17 mai.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aceasta a fost singura prezenţă europeană la pavilion naţional la ediția 2018 a târgului.

Şapte firme româneşti din domeniul  tehnologiei informației și a comunicării și-au prezentat produsele și serviciile software în pavilionul României, organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu ATIC- Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații:

  1. Elsaco Solutions,
  2. Evo Automation,
  3. GreenSoft SRL,
  4. Ingenios.ro,
  5. Ropardo,
  6. Tellence Technologies,
  7. Uipath.

Firmele românești au expus „produse și servicii software - soluții clasice de tip ERP, CRM, POS, GIS, soluții eHealt Telecom, Security, SatCom, Financiare şi soluții mobile, IoT sau Inteligență Artificială”.

Oamenii de afaceri români prezenți la târg au avut întâlniri de lucru cu firme și reprezentanți ai administrației publice din Australia, dar și cu firme din țările din zonă, în demersul de a se familiariza cu rigorile unei piețe până acum neexplorate şi de a identifica cei mai potriviți parteneri de afaceri.

Expozanţii români au participat și la seria de conferinţe organizate în scopul definirii unor elemente de interes ale strategiei de dezvoltare a acestui domeniu, având ca principalele teme Big Data & Analytics, Cloud, eGovernment, Artificial Intelligence and Machine Learning și Cyber Security.

 Cu un public estimat la peste 15.000 de vizitatori, ediția 2018 a CeBIT Australia, desfăşurată sub moto-ul "The Future of Business Technology", înregistrează 324 participanți din 19 țări, dintre care 6 cu pavilion național:

  • România,
  • Australia,
  • Indonezia,
  • Pakistan,
  • China,
  • India.

Alături de expozanții români, la CEBIT Australia 2018 participă și firme din alte țări europene (Marea Britanie, Germania, Lituania, Portugalia), pavilionul Uniunii Europene înglobând unele dintre proiectele regionale în domeniul IT.

Prezența românească la CeBIT Australia 2018 se înscrie în strategia guvernamentală de promovare a exportului pe piețele non-UE și beneficiază de sprijin financiar prin Programul de Promovare a Exportului.

Startup-ul românesc de tehnologie UiPath a obţinut, în martie 2018, o investiţie de 153 milioane dolari. Unul dintre principalii investitori este Capital G, fondul de investiţii al Google.

Firma a fost evaluată în urma acestei investiţii la 1 miliard de dolari şi devine primul “unicorn” românesc, potrivit anunţului oficial făcut de companie. În doi ani ar umra şi o listare la bursă.

“Noi suntem aici din noroc, nu suntem genii (...) Tehnologia este românească, dar firma nu este românească. Avem angajaţi din toată lumea. Ceea ce am făcut noi aici poate fi făcut de multe alte companii”, a spus Daniel Dineş, fondatorul startup-ului.

Investitorii care au oferit runda de 153 de milioane dolari sunt: Accel Growth Found din Statele Unite, Kleiner Perkins Caufield & Byers şi Capital G (fondul de investiţii al Google).

Am fost într-un moment foarte fericit în care am putut să alegem dintre investitori şi am ales Google pentru că ei se axează mult pe zona de AI - mai spune Dineş.

Acestor investitori principali li s-au alăturat şi primii investitori ai Uipath: Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp.

În urma acestei investiţii, noi, fondatorii controlăm în continuarea firma UiPath - a mai adăugat CEO-ul firmei.

Investitorii au făcut o evaluare a UiPath de 1,1 miliarde dolari, astfel startup-ul capătă şi titlul de "unicorn".

Iată mai jos o galerie foto de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cu participarea românească la expoziția din Australia:

Thumbnail
Thumbnail

 

Thumbnail
Thumbnail

 

Parallax

Vizualizari
975
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri