Raluca Abrihan

UiPath, primul “unicorn” românesc, îşi deschide centru de dezvoltare la Washington şi aduce la conducere un fost şef de la Microsoft

Thumbnail

UiPath, startup-ul care anunţa recent o investiţie record pentru piaţa româneasc şi o evaluare a firmei la peste 1 miliard de dolari, şi-a deschi un centru de dezvoltare de produs la Bellevue, Washington (Statele Unite), iar echipa de acolo, dar şi cea de la Bucureşti şi Bangalore vor fi conduse de Param Kahlon, fost manager la Microsoft şi SAP Labs.

Param Kahlon a condus echipa de dezvoltare a Microsoft Dynamics 365, unde a jucat un rol important în construirea businessului de cloud pentru Dynamics 365, anunţă UiPat, pe blogul firmei.

“Centrul din Bellevue se va axa pe intorducerea capabilităţilor inteligenţei artificiale (AI) în platforma UiPath. Pentru că aceasta este construită pe din componente Microsoft .NET, apropierea de sediul Microsoft şi de echipa lor de dezvoltare este foarte importantă”, a mai anunţat firma românească.

Acest centru de dezvoltare este cel mai recent deschis după cele din oraşe precum: Amsterdam, Huston, Munchen, Paris, Seul şi Washington D.C. UiPath are în prezent circa 590 de angajaţi şi anunţă că urmează să îşi crească echipa cu 65% până în luna iunie a acestui an, iar o mare parde dintre angajări vrea să le facă la Bucureşti.

Luna trecută startup-ul românesc de tehnologie UiPath a obţinut o investiţie de 153 milioane dolari. Unul dintre principalii investitori este Capital G, fondul de investiţii al Google. Această finanţare i-a adus o evaluare de 1,1 miliarde de dolari, devenind astfel primul “unicorn” românesc (startup cu o valoare de peste un miliard de dolari).

Citeşte aici povestea UiPath şi detalii despre finanţarea record

Parallax

Vizualizari
1938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri