Claudiu Zamfir

Job IT la startupul românesc al momentului: UiPath le promite candidaților o „cultură de Silicon Valley la București”

Thumbnail

Startupul românesc UiPath, despre care presa tech internațională a scris că tocmai a obținut o finanțare de 120 de milioane de dolari, recrutează specialiști IT din România, pe platforma de joburi pusă la dispozitie de StartupCafe.ro si SmartDreamers.

Producătorul de automatizări software, care ar putea ajunge primul startup „unicorn” din România, a scos la concurs un post de „Product Owner with Senior Developer Experience”.

În anunț, UiPath le promite IT-iștilor români că, dacă obțin jobul, vor fi parte din  „cea mai puternică echipă de dezvoltare de software pentru companii din România”. ”Noi angajăm doar 1% din cei mai buni 1%” - spune UiPath.

„Este momentul perfect pentru a avea un impact în compania cu cea mai rapidă creștere in România și pentru a experimenta o cultură de Silicon Valley la București” - mai spun cei de la UiPath.

Firma caută un absolvent de informatică și calculatoare, care să fie capabil să înțeleagă mai multe tehnologii. „Integrarea platformei cu lumea exterioară îmbogățește în continuare această paletă de tehnologii. Îndeplinirea acestui rol hibrid necesită aptitudini tehnice, manageriale, sociale și empatice” - se mai arată în descrierea jobului.

(Recrutezi? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”)

Startupul românesc de tehnologie UiPath ar fi obținut o nouă rundă de finanțare, în valoare de 120 de milioane de dolari, firma ajungând astfel să fie evaluată la peste 1 miliard de dolari, a scris vineri publicația TechCrunch, care a citat surse neoficiale.

În prezent, firma înființată la București și care și-a mutat sediul central la New York este evaluată la circa 109 milioane de dolari, dar cu această nouă rundă de finanțare valoarea companiei ar urma să crească de 10 ori, mai comentează site-ul de știri de tehnologie. Cei 120 de milioane de dolari ar urma să fie folosiți pentru continuarea investițiilor în produsele de automatizări software și creșterii firmei.

Potrivit surselor citate de TechCrunch, la această rundă de finanțare de serie B participă Kleiner Perkins Caulfield Byers și alți investitori.

Dacă cifrele se vor confirma, UiPath ar fi prima companie românească de tehnologie care ajunge la o evaluare de 1 miliard de dolari, devenind ceea ce se numește un „unicorn”. Un alt brand românesc de tehnologie, Bitdefender, este evaluat la 600 de milioane de dolari, potrivit Financial Times.

Reamintim că în aprilie 2017, UiPath a obținut o finanțare-record pentru România, de 30 de milioane de dolari, din partea fondului american de investiții Accel Partners, care se numară printre investitorii în Facebook sau Dropbox.

Înființată de românul Daniel Dines, UiPath dezvoltă automatizări software pentru companii. Produsele sale sunt destinate proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional-repetitive care îi solicită inutil.

Parallax

Vizualizari
1659
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri