Claudiu Zamfir

TechCrunch: Startupul românesc UiPath a obținut 120 milioane dolari, finanțare pentru a continua investițiile

Thumbnail

Startupul românesc de tehnologie UiPath ar fi obținut o nouă rundă de finanțare, în valoare de 120 de milioane de dolari, firma ajungând astfel să fie evaluată la peste 1 miliard de dolari, scrie vineri publicația TechCrunch, care citează surse neoficiale.

În prezent, firma înființată la București și care și-a mutat sediul central la New York este evaluată la circa 109 milioane de dolari, dar cu această nouă rundă de finanțare valoarea companiei ar urma să crească de 10 ori, mai comentează site-ul de știri de tehnologie. Cei 120 de milioane de dolari ar urma să fie folosiți pentru continuarea investițiilor în produsele de automatizări software și creșterii firmei.

Potrivit surselor citate de TechCrunch, la această rundă de finanțare de serie B participă Kleiner Perkins Caulfield Byers și alți investitori.

Dacă cifrele se vor confirma, UiPath ar fi prima companie românească de tehnologie care ajunge la o evaluare de 1 miliard de dolari, devenind ceea ce se numește un „unicorn”. Un alt brand românesc de tehnologie, Bitdefender, este evaluat la 600 de milioane de dolari, potrivit Financial Times.

Reamintim că în aprilie 2017, UiPath a obținut o finanțare-record pentru România, de 30 de milioane de dolari, din partea fondului american de investiții Accel Partners, care se numară printre investitorii în Facebook sau Dropbox.

Înființată de românul Daniel Dines, UiPath dezvoltă automatizări software pentru companii. Produsele sale sunt destinate proceselor de lucru din mediul office (i.e. Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional-repetitive care îi solicită inutil.

„Absolut toate corporațiile au foarte multe procese de business care presupune muncă umana repetitivă. Sau, cum spunem noi, folosesc oamenii nu pentru creierul lor, ci pentru ochi și pentru mâini. Noi dezvoltăm un software care știe, vede alte aplicatii software și poate să fie instruit în acelasi mod ca un om să foloseasca aplicațiile de pe computer. Există echipe de oameni care antreneaza acești roboti pentru diverse procese de business” - explica Dines, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Parallax

Vizualizari
6464
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri