Redactia StartupCafe.ro

„Regina Maria” cumpără majoritar Clinicile Dentare „Dr. Leahu” şi intră pe nişa de stomatologie

dentist-dreamstime

Reţeaua de sănătate „Regina Maria” intră pe nișa de stomatologie cumpărând, de la fondul de investiții Morphosis Capital, un pachet de de 51% din acțiunile Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”.

Astfel, Morphosis Capital iese din acționariatul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, se arată într-un comunicat citat de News.ro. De menționat că această companie de investiții a constituit un nou fond, Morphosis Capital II, cu sprijin de 20 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României.

„Pentru un fond de private equity, asocierea cu o companie antreprenorială şi sprijinirea acesteia pentru a deveni lider de piaţă reprezintă împlinirea unui ideal. Meritul deplin aparţine întotdeauna fondatorului şi nu există altcineva care să întruchipeze mai bine decât Ionuţ Leahu valorile de rezilienţă şi perseverenţă. Suntem mândri că am făcut parte din această evoluţie şi suntem extrem de fericiţi să vedem Clinicile Dr. Leahu continuându-şi parcursul de succes alături de un partener puternic şi cu valori aliniate, precum Reţeaua de sănătate Regina Maria”, a declarat Andrei Gemeneanu, managing partner al Morphosis Capital.

În urma tranzacţiei, Clinicile Dentare Dr. Leahu vor opera ca divizie de sine stătătoare în cadrul Reţelei Regina Maria, iar dr. Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al companiei stomatologice, își va păstra atribuţiile de management.

„Reţeaua de sănătate Regina Maria semnează cea mai mare tranzacţie a anului de pe piaţa serviciilor medicale prin preluarea pachetului majoritar din Clinicile Dentare Dr. Leahu, liderul pieţei de stomatologie, prezent în 13 oraşe din ţară, cu 169 de cabinete, în 19 clinici. În urma tranzacţiei, Dr. Ionuţ Leahu păstrează o participaţie de 49%, iar fondul de private equity Morphosis Capital iese din acţionariatul furnizorului de servicii stomatologice”, a anunțat „Regina Maria”.

Cu investiţii de peste 200 milioane euro în ultimii ani, Regina Maria pătrunde astfel pe nişa de servicii stomatologice şi începe o nouă etapă de creştere a business-ului.

„Urmărim de mulţi ani dinamica pieţei de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează şi deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piaţă cu un foarte bun potenţial de dezvoltare. Împreună cu echipa ambiţioasă şi performantă construită de Dr. Ionuţ Leahu, vom aduce şi mai multe servicii cu valoare adăugată pentru pacienţii români, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate. În medicină, viitorul se construieşte cu viziune şi strategie pe termen lung”, declară Fady Chreih, CEO-ul „Regina Maria”.

Reţeaua de clinici stomatologice fondată şi condusă de Dr. Ionuţ Leahu peste un deceniu a înregistrat în 2022 venituri de peste 26 milioane euro (132 de milioane de lei), în creştere cu 31% faţă de anul precedent. Clinicile Dentare Dr. Leahu au 500 de angajaţi, dintre care 200 de medici şi specialişti în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puţin un centru de radiologie dentară digitală. Reţeaua dispune şi de propriul centru de instruire pentru medici specialişti, medici rezidenţi şi asistenţi medicali. Peste 5.000 de pacienţi trec lunar pragul clinicilor de stomatologie.

„Acum 12 ani, am început un drum în care mi-am propus să schimb complet felul în care se face stomatologie în România. Am decis atunci că pacientul merită să primească toate opţiunile de tratament personalizate, bazate pe un diagnostic corect şi complet. Am decis ca eu, ca medic, să fiu la dispoziţia pacienţilor oricând ar alege ei să se trateze. Aceste decizii m-au provocat să construiesc cea mai complexă instituţie din stomatologia românească. După ce am tratat peste 100.000 de oameni, am realizat că datoria noastră este să fim alături de fiecare pacient, de la primul dinte, pe tot parcursul vieţii. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, instituţia pe care am construit-o trebuie să depăşească persoana şi, natural, am ales să mă alătur Reţelei de sănătate Regina Maria, nu doar pentru cel mai bun standard al calităţii medicale din România, dar mai ales pentru preocuparea permanentă pentru experienţa pacientului. Împreună vom folosi ca platformă tot ce am construit până acum şi suntem gata să aducem alături de noi mai mulţi medici stomatologi antreprenori. Vom continua astfel planul de a dezvolta sănătatea orală în România”, a spus Ionuţ Leahu.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au şi un portofoliu de 17.000 de abonamente dentare și sunt prezente în cele mai mari orașe ale țării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova, Galaţi, Turda, Ploieşti şi Piteşti.

La rândul ei, reţeaua „Regina Maria”, fondată în anul 1995, la București, de medicul cardiolog Wargha Enayati,  gestionează în prezent un portofoliu de 800.000 de abonamente. În ultimii 10 ani, compania susține că a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical, prin modernizarea sau deschiderea de noi locaţii, achiziţia de aparatură şi pregătirea echipelor medicale.

Compania medicală are peste 8.500 de angajaţi şi colaboratori şi oferă servicii complete de spitalizare şi chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator şi stocare de celule stem, unui număr de peste 6 milioane de pacienţi.

Parallax

Vizualizari
1738
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 971
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri