Claudiu Zamfir

O rețea românească de cabinete stomatologice strânge 10 milioane de lei prin obligațiuni

Thumbnail

O rețea românească de cabinete stomatologice private se împrumută cu 10 milioane de lei prin obligațiuni care vor fi listate pe bursă, pentru dezvoltarea afacerii.  

Rețeaua Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, firmă fondată de medicul dentist Ionuț Leahu, cuprinde 9 unități în București, Pitești, Timișoara și Turda.

Firma a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe piața AeRO, a informat, vineri, într-un comuncat remis StartupCafe.ro, BT Capital Partners, care a intermediat operațiunea, ca intermediar Consultant Autorizat.

Obligațiunile vor fi listate pe sistemul alternativ de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

În cadrul plasamentului privat, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, la o dobândă plătibilă trimestrial de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO. Plasamentul, programat inițial să se finalizeze în data de 1 noiembrie, a fost închis anticipat în urma suprasubscrierii, iar alocarea se realizează pro-rata. La plasament au participat peste 60 de investitori, atât persoane fizice cât și investitori instituționali.

„După o aventură începută în urmă cu nouă ani, suntem pregătiți să ducem industria serviciilor stomatologice din România la urmatorul nivel, alături de celelalte industrii deja prezente la Bursa de Valori București” a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

„Suntem onorați să contribuim la dezvoltarea unei afaceri antreprenoriale aflată în plină expansiune, așa cum este rețeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu, companie cu potențial mare de consolidare a pieței locale de stomatologie. Interesul mare pe care l-am avut pentru această ofertă arată că investitorii din piața locală de capital sunt din ce în ce mai bine informați și atenți la asemenea investiții și pot oferi o alternativă reală companiilor care caută surse complementare finanțării bancare. Încheierea cu succes a acestei tranzacții confirmă misiunea BT Capital Partners de a oferi companiilor locale asistență personalizată în orice tip de proces de atragere de fonduri, fie că e public, prin bursa de valori sau privat, prin tranzacții de fuziuni și achiziții” a declarat Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Următorul pas este pregătirea documentelor necesare pentru admiterea obligațiunilor la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu își propune ca prima zi de tranzacționare să aibă loc în termen de o lună, sub simbolul DRL22. Compania va fi primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și prima companie din healthcare pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei. Pentru 2019, conform informațiilor prezentate în documentul de ofertă, compania estimeaza venituri de 48,4 milioane lei și un profit net de 5 milioane lei.

Cele 10 milioane lei atrase vor fi folosite pentru finanțarea strategiei de dezvoltare accelerată a companiei, în special pentru achiziția unei clinici in Europa de Vest. Această unitate va fi una deja funcțională, care va genera venituri din momentul achiziției și va contribui la creșterea numărului de clienți străini care vor solicita tratamente efectuate la clinicile companiei din România, prin fenomenul turismului dentar.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu e o rețea privată de stomatologie cu șase unități în București și câte una în Pitești, Timișoara și Turda.

Afacerea lui Ionuț Leahu s-a extins recent cu „Academia Spațială Dr. Leahu”, o investiție de 1,25 milioane de euro, e cel mai nou centru stomatologic dedicat exclusiv copiilor și adolescenților, un spațiu dezvoltat în baza unui concept futurist construit în jurul experienței digitale: gamification, proiecții digitale, jocuri online pe tabletă, sistem de recompense speciale. Clinica pune la dispoziție 8 cabinete, patru rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și un centru de radiologie dentară digitală, dar și echipe medicale specializate în tratamentul pacienților cu autism și alte afecțiuni.

BT Capital Partners, cel mai mare broker de retail din piața de capital din România, este membru exclusiv în România al alianței internaționale de fuziuni și achiziții Oaklins. BT Capital Partners oferă servicii de brokeraj pe piața de capital locală și internațională, asistență pentru atragerea de capital prin emisiuni de obligațiuni și acțiuni la bursă, precum și asistență financiară pe piața de fuziuni și achiziții.

Parallax

Vizualizari
787
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri