Redactia StartupCafe.ro

Fermier român despre scumpirea legumelor: Cumpărăm peleţi, caserole, etichete, lăzi, plătim angajaţii, transportul, curentul, absolut tot sunt cheltuieli

rosii-cherry-sera

Un fermier român, care livrează legume către lanțurile de hypermarketuri din țară, explică scumpirea produselor pentru consumatori prin creșterea costurilor de producție pe care legumicultorii le suportă, enumerând fiecare cheltuială din acest proces.

Andrei Ianţoc livrează roşiile cherry la 250 de grame, în caserolă, către hypermarketuri, cu 9,5 lei plus TVA. El a menţionat, la postul TV la Prima News, citat de News.ro, că pentru a plăti toate cheltuielile şi a-i rămâne o marjă de profit, preţurile au ajuns la acest stadiu.

„Livrăm numai la hipermarket. Noi livrăm numai produse în caserolă, nu livrăm la kilogram. Avem roşii cherry şi  roşii cocktail şi avem şi roşie prunişoară mare. Am început să livrăm din 10 martie. Noi livrăm roşii cherry la 250 de grame, în caserolă, care costă 9,5 lei plus TVA. Mai sunt roşii cherry la ciorchine tot la 250 de grame şi sunt mai scumpe deoarece trebuie să aştepţi până când se face absolut tot ciorchinele. Tu pierzi ca şi cantitate pentru că, culegând roşia bob cu bob, roşiile se fac mult mai repede, stând să se facă facă ciorchine, trebuie să aştepţi până se face tot ciorchinele. Atunci roşia cherry ciorchine la 250 de grame este 11,5 lei”, a declarat Andrei Ianţoc, vineri, la Prima News.

El a explicat motivul pentru care a crescut preţul acestor produse.

„Preţurile acum au crescut din cauza inflaţiei şi a tot ceea ce a crescut. Acum 10 ani ieşeam în pierdere pentru că la supermarket poate dădeam pe timp de vară şi cu 1,5 lei kilogramul de roşie mare. Iar acum preţurile s-au mărit din cauza tuturor inputurilor care sunt. Noi cumpărăm peleţi, plătim curent, cumpărăm caserole, etichete, lăzi, trebuie să plătim angajaţii, transportul care s-a scumpit, răsadurile pe care le cumpărăm, seminţele pe care le cumpărăm, combaterea biologică pe care o facem, absolut tot sunt cheltuieli. Şi ca poate să meargă businessul, să poţi să plăteşti absolut toate lucrurile plus banca pe care o mai ai şi să îţi rămână şi ţie o marjă de profit, normal că preţurile au ajuns la acest stadiu. Dacă acum un an plăteam peleţii cu 400 de lei tona, în toamnă a fost 1.400 de lei tona”, a mai afirmat Andrei Ianţoc.

----

Citește și:

 

Parallax

Vizualizari
1347
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.588
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.588

Articole publicate : 909
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri