Claudiu Zamfir

Crypto: 580 milioane dolari pentru startup-uri de blockchain, de la investitori americani care au finanțat Coinbase, Worldcoin și OpenSea

bitcoin-dolari-bani-dreamstime

Nu toți investitorii se sperie de perioada aceasta de volatilitate prin care trece piața criptomonedelor, iar luni o firmă de investiții din SUA a anunțat că a strâns 580 de milioane de dolari în două dintre fondurile pe care le administrează, pentru investiții în startup-uri de blockchain și crypto.

Firma de investiții Blockchain Capital, de la San Francisco, a aunțat astfel finalizarea campaniei sale de capitalizare a două dintre fondurile pe care le administrează: early stage și opportunity, care totalizează 580 de milioane de dolari.

„Într-adevăr, volatilitatea pieței crypto în ultimele 20 de luni a dezvăluit hazardul gândirii pe termen scurt, demascându-i pe mulți dintre cei care au apreciat greșit această tehnologie aflată în curs de dezvoltare. În loc să recunoască indicatorii tăcuți și fundamentali ai creării de valoare pe termen lung, investitorii apreciază adesea greșit ritmul inovației și cântă înaintea ritmului” - afirmă firma de investiții, pe blogul său.

Fondat în 2013, Blockchain Capital a inevstit, de-a lungul timpului, în companii importante în spațiul crypto: în platforma de schimb de criptomonede Coinbase, în startup-ul Wordldcoin lansat de Sam Altman (fondator al ChatGPT), precum și în OpenSea, cel mai mare marketplace de NFT-uri.

Mai ales în ultima vreme, piața crypto s-a remarcat prin volatilitate mare.

Luni, 18 septembrie 2023, Bitcoin a crescut, la un moment dat, peste 27.400 de dolari, după ce zilele trecute picase la 25.000 de dolari, conform datelor de pe Coindesk.

Ethereum se tranzacționa și el, luni, la un preț peste 1.560 de dolari, conform cotațiilor de pe Coingecko.

Și criptomoneda românilor de la MultiversX a sărit, luni, de 26 de dolari, conform Coinmarketcap, după ce, săptămâna trecută, picase și sub 23 de dolari, așa cum am arătat și noi, pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
1282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri