Claudiu Zamfir

Platforma de vânzări de NFT-uri OpenSea a ajuns la o valoare de 13 miliarde de dolari, în 4 ani

Thumbnail

Platforma online OpenSea, pe care artiștii și colecționarii vând și se cumpără bunuri digitale NFT, anunță că a ajuns să valoreze 13,3 miliarde de dolari, în numai 4 ani de existență, în urma celei mai recente runde de finanțare obținute.

Marketplace-ul tocmai a primit o investiție de 300 de milioane de dolari, condusă de fondurile de capital de risc Paradigm și Coatue, care au evaluat startup-ul la 13,3 miliarde de dolari. Astfel, în cei 4 ani pe piață, OpenSea ajunge la investiții totale de aproape 430 de milioane de dolari.

Cu noua finanțare, OpenSea vrea să accelereze dezvoltarea de produs, să îmbunătățească asistența și siguranța pentru clienți, să mai angajeze oameni și să investească în comunitatea NFT și Web3 - afaceri la moda în jurul tehnologiei blockchain.

Startup-ul OpenSea a fost fondat în decembrie 2017, la New York, de  Alex Atallah și Devin Finzer.

În 2021, afacerile cu NFT au fost la modă. Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor.

NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain. De exemplu, fondatorul rețelei Twitter, Jack Dorsey, și-a scos la licitație primul mesaj postat vreodată pe rețeaua sa socială, iar cineva a plătit aproape 3 milioane de dolari pe el. Acea postare pe Twitter, care datează din anul 2006, a fost scoasă la licitație sub formă de NFT pe blockchain-ul Ethereum. Licitația a fost organizată pe platforma Valuables by Cent.

Și Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, a vândut la licitație un NFT cu codul sursă  al www. El a obținut 5,4 milioane de dolari pentru acest activ unic, neduplicabil, generat pe blockchain, un „artefactul virtual” dorit de colecționari.

Parallax

Vizualizari
1796
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri