Denisa Crăciun

Compania românească EMI preia integral o companie belgiană producătoare de uși industriale

Thumbnail

Compania românească de uși și sisteme de acces industriale EMI, fondată de un antreprenor francez, preia integral pachetul de acțiuni al unei companii din Belgia, specializată în producerea și instalarea de uși industriale din oțel.

EMI preia integral compania Decran, din Belgia, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Este a doua tranzacție efectuată de tip M&M făcută de EMI în Belgia, după ce la începutul lunii martie a anunțat că preia pachetul majoritar de acțiuni al companiei Access System.

„În urmă cu o lună de zile anunțam achiziția Access Systems, prin care ne consolidam prezența în regiunea Valoniei. Astăzi, prin achiziționarea Decran intrăm în regiunea Flandrei și, prin urmare, soluțiile și serviciile noastre de acces industrial vor acoperi întregul teritoriu din această țară. Le urez bun-venit noilor colegi în echipa EMI și sunt încrezător că împreună cu ei și cu colegii din Access Systems vom dezvolta cele mai bune practici în materie de acces industrial și vom realiza sinergii care vor veni în beneficiul clienților atât din punctul de vedere al costurilor finale pentru aceștia cât și în ceea ce privește calitatea furnizată”, a spus Jerome France, fondator și CEO al EMI.

În septembrie 2021 scriam pe StartupCafe că EMI a obținut o investiție de 15 milioane de euro, în schimbul unui pachet majoritar de acțiuni. Fondul românesc de private equity Morphosis Capital Fund I, alături de investitori ai săi, a preluat 51% din firma EMI.  

Cine este Jerome France, fondatorul EMI

Jerome France (41 de ani), care este și vicepreședinte al Camerei de Comerț Franco-Române, este rezident în România și mai are afaceri și în Ucraina (din 2007) și Rusia (din 2004). El spune că a deschis fabrica EMI în anul 2000 în Franța și în România, în comuna argeșeană Căteasca, în apropiere de Pitești.

În prezent, compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. 

EMI a înregistrat venituri de 14 milioane de euro în 2021, o creștere cu 23% față de anul 2020.

În 2022, EMI vizează venituri totale de 22 milioane de euro, incluzând cifra de afaceri realizată de Access Systems și Decran.

„Aștept cu nerăbdare să construiesc o a doua piață pentru EMI, valorificând pe deplin punctele forte individuale ale tuturor celor trei companii, expertiza Morphosis și a altor investitori, precum și experiența și conexiunile CEO-ului grupului, domnul Jerome France,” a declarat Charles Colle, Head of International Expansion în cadrul EMI.

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale.

Cine este compania belgiană producătoare de uși industriale de oțel

Decran este prezentă pe piața din Belgia din 1996 și este specializată în producerea și instalarea de uși din oțel ignifuge și neignifuge pentru uz industrial în interior și exterior.

Ușile sunt realizate în cadrul unei fabrici proprii de producție din Slovacia, după care sunt transportate în Belgia și instalate la clienții companiei, care sunt preponderenți din regiunea Flandrei.

Compania are 37 de angajați, dintre care 20 sunt poziționați în Belgia, în timp ce restul lucrează în cadrul fabricii din Slovacia.

Portofoliul de clienți al Decran include în principal constructori industriali, precum Alheembouw, Willy Naessens sau Cordeel. De asemenea, compania deservește o gamă de fabrici și depozite din regiunea Flandrei.

„Investiția în Decran este una strategică pentru EMI, care de acum înainte se va concentra pe realizarea de vânzări încrucișate între România și Belgia, intrând pe noi verticale și oferindu-le clienților o gamă întreagă de servicii, de la proiectare și producție, până la servicii de întreținere. Decran va continua să funcționeze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorul Lode Decraene va rămâne implicat în desfășurarea activității pentru cel puțin un an de zile în vederea finalizării procesului de tranziție”, se arată în comunicat.

În 2021, Decran a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
396
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri