Denisa Crăciun

O companie românească producătoare de uși achiziționează 70% dintr-o companie belgiană de servicii pentru acces industrial

Thumbnail

O companie românească de uși și sisteme de acces industriale, fondată de un antreprenor francez, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al unei companii din Belgia specializată în furnizarea de servicii pentru acces industrial.

EMI, companie în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni, 70%, din Access Systems, companie din Belgia, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Investiția în Access Systems face parte din strategia EMI, elaborată împreună cu Morphosis Capital, de extindere a prezenței companiei la nivel internațional prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

„Unul dintre obiectivele anunțate la semnarea parteneriatului nostru cu Morphosis Capital a fost de a ne extinde prezența pe piața europeană, prioritar în Belgia și în Franța. Prin tranzacția anunțată astăzi, suntem bucuroși că am reușit să facem încă un pas major în direcția extinderii prezenței noastre în afara României. Sunt entuziasmat că am găsit în Access Systems un partener cu care împărtășim aceleași valori și care pune mai presus de orice calitatea serviciilor oferite clienților săi. Împreună cu fondatorii companiei avem în plan să transformăm Access Systems într-un jucător semnificativ în sectorul serviciilor de acces industrial din Belgia, printr-o creștere sănătoasă a cifrei de afaceri anuale, care să ajungă într-un final la același nivel cu cea a EMI în România,” a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.

În septembrie 2021 scriam pe StartupCafe că EMI a obținut o investiție de 15 milioane de euro, în shcimbul unui pachet majoritar de acțiuni. Fondul românesc de private equity Morphosis Capital Fund I, alături de investitori ai săi, a preluat 51% din firma EMI.  

Antreprenorul francez cu reușite în România

Jerome France (41 de ani), care este și vicepreședinte al Camerei de Comerț Franco-Române, este rezident în România și mai are afaceri și în Ucraina (din 2007) și Rusia (din 2004). El spune că a deschis fabrica EMI în anul 2000 în Franța și în România, în comuna argeșeană Căteasca, în apropiere de Pitești.

În prezent, compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. 

Compania locală, EMI Equipment Maintenance Industrie SA, a avut o cifră de afaceri de peste 55 milioane de lei în anul 2020, cu o creștere de 6% față de anul 2019.

De cealaltă parte, Access Systems este prezentă pe piața din Belgia de peste 8 ani și este specializată în furnizarea de servicii personalizate privind vânzarea, instalarea, întreținerea și depanarea tehnică a tuturor mărcilor de uși industriale.

Compania își desfășoară activitatea într-o fabrică situată în provincia Liege, în zona industrială Villers-le-Bouillet. Access Systems are 21 de angajați și peste 4.000 de clienți, majoritatea în regiunea Valoniei, din sectoare diverse, precum farmaceutice, construcții, transport, procesarea alimentelor sau distribuție.

Portofoliul de clienți al Access Systems include companii precum Aldi, Delhaize, Mercedes-Benz, TNT Express, Emerson, Carrefour Group, Logistics Base Intermarché,  aeroporturi, mai multe spitale locale și centrale nucleare.  

„Având în vedere că Access Systems nu este și producător de uși industriale, EMI își va putea extinde prezența pe piața din Belgia prin vânzarea de astfel de soluții de acces industrial produse în România. Access Systems va continua să funcționeze în Belgia sub brandul propriu, iar fondatorii, François Pimay și Jean-Benoît Leroy vor rămâne în continuare angrenați în desfășurarea activității companiei. În plus, cele două companii au în plan intrarea pe piața din Luxemburg”, conform comunicatului.

Pentru 2021, Access Systems estimează o cifră de afaceri de 4,6 milioane de euro, în linie cu anul 2020. De partea cealaltă, EMI preconizează venituri de aproximativ 14 milioane de euro în 2021, o creștere cu 23% față de anul 2020.

Parallax

Vizualizari
14146
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri