Claudiu Zamfir

Un corporatist și un antreprenor, în fruntea Camerei de Comerț Franceze în România

Thumbnail

Un corporatist și un antreprenor vor conduce în continuare Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER): François Coste și Jérôme France au fost reconfirmați în funcțiile de președinte, respectiv, vicepreședinte ai organizației de afaceri franco-române.

Cei doi reprezentanți ai comunității franco-române de business se află la al treilea mandat de guvernanță a CCIFER în binom, reprezentând, pe de o parte, viziunea și experiența unei companii mari, completată de expertiza din sectorul IMM-urilor.

Cine este François Coste

Membru al Consiliului Director CCIFER din 2016, François Coste este unul dintre cei mai experimentați executivi străini din România, cu o experiență de 40 de ani în business.

El este CEO pe România al companiei de asigurări franceze Groupama, care are afaceri în cel puțin 12 țări.

De-a lungul  carierei,  Coste a ocupat funcții atât de CEO, cât și de CFO, IT, HR în Franța, Norvegia, Nigeria, China, Japonia, Statele Unite, Spania sau România. Conduce din 2012 operațiunile locale ale Groupama Asigurări România.

François Coste este din 2014 și președinte al Consiliului de Administrație al societății Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID România.

Cine este Jérôme France

Antreprenor cu societăți business to business în Romania, Rusia și Ucraina, Jérôme France este rezident în Romania din 2003.

Omul de afaceri deține compania Emi International, un jucător important pe piața ușilor destinate industriei, comerțului și logisticii - de la concepție până la mentenanța lor.

În cadrul CCIFER, Jérôme France s-a implicat activ în mai multe proiecte, cum ar fi dezvoltarea activităților Camerei în afara Bucureștiului, prin intermediul maratonurilor de afaceri.

Alaturându-se Biroului executiv CCIFER mai întâi că trezorier și apoi ca vice-președinte, a cultivat o abordare antreprenorială pragmatică și eficace pentru acțiunile din cadrul comunității economice franco-române, favorizând proiecte concrete care permit fiecărui membru, companie mică sau mijlocie, să își dezvolte activitatea.

Ce înseamnă CCIFER

CCIFER este membră a rețelei de 124 de Camere de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în lume, organizații care totalizează peste 37.000 de membri în 95 de țări.

Prezenți în toată România, deseori lideri în sectorul lor de activitate, investitorii francezi s-au instalat în țara nastră încă de la începutul anilor '90, dezvoltând un parteneriat durabil cu întreprinderile românești, contribuind cu capital și savoir-faire și beneficiind de o piața în creștere și de un factor de competitivitate globală.  

CCIFER numără în prezent 550 de membri, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro și care au creat peste 125.000 de locuri de muncă directe. Comunitatea franco-română este diversă, reunind, pe lângă investitorii francezi, și companii cu capital românesc, antreprenori și asociații, în toate sectoarele de activitate.

Axele strategice declarate de CCIFER:

  • Generarea de oportunități de afaceri pentru companii
  • Contribuția activă la competitivitatea mediului economic, prin dialogul public și susținerea dezvoltării durabile.
  • Dezvoltarea de servicii pentru a consolida companiile în dezvoltarea lor locală și internațională
  • Acompanierea companiilor în recrutarea și fidelizare talentelor

 

Parallax

Vizualizari
625
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri