Redactia StartupCafe.ro

Compania care a creat ChatGPT, OpenAI, are o structură „foarte ciudată”, spune fondatorul Sam Altman

chatgpt-openai-dreamstime

Compania OpenAI, care a creat tehnologiile de inteligență artificială Chat GPT și GPT-4, are o structură „foarte ciudată”, motiv pentru care nici nu intenționează să se listeze pe bursă pentru a atrage investiții, a declarat Sam Altman, CEO și cofondator al firmei americane.  

La o conferinţă, la Abu Dhabi, Altman a fost întrebat dacă va lista OpenAI pe bursă.

„Când dezvoltăm super inteligenţă, este probabil să luăm unele decizii pe care majoritatea investitorilor le-ar privi foarte ciudat. Nu vreau să fiu dat în judecată de... piaţa publică, Wall Street etc., aşa că nu, nu sunt aşa de interesat (...) Avem o structură foarte ciudată. Avem acest plafon pentru profit”, a răspuns Sam Altman, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Compania și-a asigurat până acum investiții de 10 miliarde de dolari de la Microsoft, la o evaluare a companiei de aproape 30 de miliarde de dolari, deoarece investeşte mai mult în construirea capacităţii de calcul.

OpenAI a început ca o organizaţie non-profit, dar ulterior a creat o companie hibridă „cu profit plafonat”, care i-a permis să strângă fonduri externe cu promisiunea că operaţiunea non-profit iniţială încă mai beneficiază.

În timp ce îşi construiesc capacităţile de inteligenţă artificială, Altman şi mulţi oameni de ştiinţă proeminenţi implicaţi în crearea şi comercializarea tehnologiei au avertizat asupra ameninţării pe care o reprezintă, în special AI generativă care creează conţinut, cum ar fi ChatGPT, unii echivalând-o cu riscul de extincţie.

Altman se află într-un turneu rapid în întreaga lume, întâlnindu-se cu şefi de state din mai multe ţări, iar marţi a fost în Emiratele Arabe Unite. El plănuieşte să călătorească în Qatar, India şi Coreea de Sud.

În timp ce se afla în Europa, Altman a intrat în controverse pentru că a spus că OpenAI ar putea părăsi regiunea dacă va deveni prea greu să se respecte legile planificate privind inteligenţa artificială, atrăgând criticile mai multor parlamentari, inclusiv ale şefului industriei UE, Thierry Breton.

OpenAI şi-a inversat ulterior poziţia. „Nu am ameninţat că vom părăsi UE. Ne aşteptăm să ne putem conforma. Mai este mai multă claritate pe care o aşteptăm cu privire la Legea AI al UE, dar suntem foarte încântaţi să operăm în Europa”, a spus Altman marţi.

Într-un proces legislativ în care este implicat și europarlamentarul român Dragoș Tudorache, Uniunea Europeană lucrează la un set de legi care să guverneze AI, inclusiv propuneri care ar forţa orice companie care foloseşte instrumente precum ChatGPT să dezvăluie materialul protejat prin drepturi de autor folosit pentru a-şi antrena sistemele.

OpenAI nu dezvăluie aceste date despre cel mai recent model AI al său, GPT 4. Altman, totuşi, a găsit sprijin din partea comisarului pentru tehnologie al UE, Margrethe Vestager, care a spus că nu percepe comentariile lui Altman ca pe o ameninţare, ci ca pe o promisiune de a face tot posibilul.

Parallax

Vizualizari
5241
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 029
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri