Denisa Crăciun

OpenAI lansează GPT-4, cea mai recentă versiune a „robotului” ChatGPT

chatgpt-openai-dreamstime

OpenAI, laboratorul din spatele „robotului” ChatGPT, a anunțat GPT-4, o versiune nouă a tehnologiei de inteligență artificială care operează chatbot-ul.

„GPT-4 poate rezolva probleme dificile cu o acuratețe mai mare, datorită cunoștințelor sale generale și abilităților de rezolvare a problemelor”, a anunțat, marți, compania într-o postare pe blogul său.

Printre altele, GPT-4 este capabil să gestioneze peste 25.000 de cuvinte și permite crearea de conținut și conversații extinse, precum și căutarea și analiza documetelor.

Față de versiunile GPT, GPT-2 și GPT-3, GPT-4 acceptă introducerea de imagini și poate genera subtitrări, clasificări și analize.

Funcţiile de introducere a textului vor fi disponibile mai întâi pentru abonaţii ChatGPT Plus şi pentru dezvoltatorii de software, în timp ce capacitatea de introducere a imaginii rămâne o previzualizare a cercetării sale, transmite News.ro care citează Reuters.

OpenAI susține că intr-o simulare a examenului de barou pe care îl dau absolvenţii de facultate de drept din SUA înainte de practica profesională, noul model a obţinut un punctaj în jurul primilor 10% dintre cei care iau testul, comparativ cu modelul mai vechi, care se clasifică între ultimii 10%, mai arată sursa citată.

Cine este OpenAI

OpenAI a fost fondată în 2015 de Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori, ca o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare.

De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. El este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost președinte al YCombinator, probabil cel mai prolific accelerator de startup-uri din lume.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. 

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
722
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri