Claudiu Zamfir

Laboratorul care a creat „robotul” ChatGPT crede că valorează 29 miliarde dolari și vrea să vândă din acțiuni (surse WSJ)

ChatGPT-dreamstime

Laboratorul de inteligență artificială OpenAI, ce a creat cunoscutul chatbot ChatGPT, cu care utilizatorii au purtat conversații și în limba română, vrea să vândă acțiuni, la o evaluarea totală a organizației de până la 29 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Wall Street Journal.

Printre potențialii cumpărători de acțiuni OpenAI se numără fondurile de investiții Thrive Capital și Founders Fund, potrivit publicației americane.

OpenAI este un laborator de cercetare în inteligență artificială deținut de OpenAI LP, o companie comercială americană care aparține, la rândul ei, de o organizație-mamă non-profit, denumită OpenAI Inc.

Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori au fondat în 2015 OpenAI, ca organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor.

Patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. El este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost președinte al YCombinator, probabil cel mai prolific accelerator de startup-uri din lume.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn.

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
5311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri