CZ

TOP 10 greseli care il fac pe un antreprenor sa para lipsit de profesionalism

Imagine principala
TOP 10 greseli care il fac pe un antreprenor sa para lipsit de profesionalism
Putem fi profesionisti foarte buni in domeniile in care facem afaceri, insa anumite ticuri, obiceiuri proaste, metehne sau greseli ne pot afecta reputatia in fata clientilor sau a partenerilor de afaceri.

In publicatia de business Inc.com, americanul Bill Murphy avertizeaza ca 10 obiceiuri proaste pot sa faca si un antreprenor profesionist sa arate ca un amator:


1. Tepele si minciuna. Daca ma pacalesti o data, sa-ti fie rusine! Daca ma pacalesti si a doua oara, sa-mi fie mie rusine!

2. Intarzierile. Chiar daca multi dintre noi avem prostul obicei de a intarzia, trebuie sa intelegem ca aici este si o chestiune de respect. Daca te prezinti la o intalnire la ora la care ai stabilit impreuna cu clientul sau cu partenerul tau de afaceri, transmiti si mesajul ca esti suficient de profesionist ca sa-ti pese.

3. Holbarea. E adevarat ca pana la urma suntem cu totii mamifere si ca nu trec neobservate persoanele de care ne simtim atrasi. Cu toate astea, trebuie sa ne pastram sub control privirile sus-jos. "Ochii sus, prietene, ca arati ca un amator!".

4. Optimismul nerealist. Atunci cand dupa un dezastru, un partener de afaceri sau un furnizor insista sa spuna ca lucrurile sunt absolut OK, in timp ce  bunul-simt iti arata ca nu este asa, profesionalismul ii este subminat.

5. Cand esti aiurit. Persoanele aiurite, distrate dau impresia ca nu te poti baza pe ele si ca sunt iresponsabile. Spune-i unui client ca vei fi intr-un anumit loc sau ca vei face ceva anume, iar apoi nu te duce acolo sau nu face ceea ce ai spus! Imi pare rau, dar esti aiurit.

6. Dificultatile in exprimare. Aici intra si greselile de gramatica. Toti am intalnit, probabil, oameni inteligenti si priceputi in domeniul lor, insa greselile gramaticale le tradau lipsa de scoala.

7. Secretomania. Cu totii avem vietile noastre private, care, de cele mai multe ori, nu se amesteca si cu business-ul. Dar, daca ascunzi informatii importante fata de angajati sau de clienti, nu e bine pentru reputatia ta ca lider si, in plus, ii face pe oameni sa se intrebe daca pot avea incredere in tine.

8. Promisiunile desarte. Un excelent agent de vanzari a spus odata ca maiestria sa consta in a promite maximum din cat poate oferi. De multe ori, oamenii de afaceri forteaza nota, dar cheia este sa te asiguri ca vei putea apoi sa-ti onorezi promisiunile.

9. 
Injuraturile.  Nu e vorba doar de injuraturi in sine, ci si de lene. Cand auzi pe cineva ca foloseste intruna cuvantul acela cu "F", te intrebi daca nu cumva tipul e la fel de lenes si de lipsit de  creativitate in tot ceea ce face.

10. Dezorganizarea. Clientii asteapta sa le raspunzi rapid la solicitari si vor sa discuti imediat despre afacerea lor. Daca tu nu-ti controlezi propria afacere, se vor intreba cum o vei tine sub control pe a lor.
Parallax

Vizualizari
651
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Robotzel Bune sfaturi. Cu cat mai robotzel cu atat mai plin de profesionalism. Numai transformarea intr-o masina perfecta si lipsita de emotii, care injura sofisticat este solutia pentru o viata implinita :).
poza de profil
Care F bre Traducerea din engleza ... la noi e cu 'P' nu cu 'F'....desi e tot cuvantul cu rolul principal.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri