Denisa Crăciun

Meta și Qualcomm vor să facă împreună cipuri personalizate pentru aplicații în metavers

Meta - Realitate augmentată

Companiile Meta și Qualcomm s-au unit pentru a dezvolta chipset-uri personalizate pentru produse de realitate virtuală, potrivit unui anunț făcut vineri.

Cei doi giganți tech americani au semnat un acord multi-anual pentru a „colabora la o nouă eră de spatial computing”, folosind tehnologia „extended reality (XR)” Snapdragon de la Qualcomm.

Realitatea extinsă se referă la tehnologii, inclusiv realitatea virtuală și augmentată, care îmbină lumea fizică și cea digitală.

„Prin parteneriatul cu Meta, aducem împreună doi dintre liderii metaversului mondial pentru a revoluționa viitorul computerelor pentru miliarde de oameni în următorii ani”, a declarat Cristiano Amon, președinte și director general, Qualcomm Incorporated.

„Colaborăm cu Qualcomm Technologies la chipset-uri personalizate de realitate virtuală – alimentate de platforme și tehnologie Snapdragon XR – pentru viitoarea noastră hartă a produselor Quest”, a spus Mark Zuckerberg, fondator și CEO, Meta.

Produsele Quest sunt căștile de realitate virtuală de la Meta. Quest 2 utilizează în prezent chipsetul Qualcomm Snapdragon XR2.

Termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiți. 

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
88
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri