Adi Iacob

Creatorul Pokémon Go lucrează la o pereche de ochelari de realitate virtuală/augmentată cu Qualcomm

Thumbnail

Compania americană Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de procesoare, a anunțat lansarea unui nou chipset dedicat aplicațiilor de realitate virtuală (VR) și augmentată (AR) ― XR2 ― și lucrează cu Niantic ― compania din spatele jocului Pokémon Go ― la designul unei perechi de ochelari inteligenți.

Niantic nu a oferit prea multe detalii despre activitatea sa în cadrul proiectului, dar a confirmat existența unei „colaborări pentru mai mulți ani pentru un design care cuprinde hardware-ul, software-ul și componentele cloud de referință pentru ochelarii AR”, scrie The Verge

Cipurile produse de Qualcomm se găsesc deja în produse precum HoloLens de la Microsoft. În general, utilizarea realității augmentate s-a dezvoltat lent și rămâne în primul rând utilă pentru companiile specializate, mai degrabă decât pentru produsele de larg consum.

Chipsetul dedicat aplicațiilor de VR și AR (cunoscute ca XR - extended reality) de la Qualcomm ― XR2 ― este o variantă îmbunătățită a predecesorului XR1. Cipul permite redarea unor elemente la o rezoluție de până la 3K (90 de cadre pe secundă), precum și redarea de videoclipuri 360° la o rezoluție 8K (60 de cadre pe secundă). 

De asemenea, poate suporta până la șapte camere simultan, care ar putea fi utilizate pentru urmărirea mișcărilor capului, ochilor și a caracteristicilor faciale. 

Parallax

Vizualizari
215
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri