Creatorul Pokémon Go lucrează la o pereche de ochelari de realitate virtuală/augmentată cu Qualcomm
Powered By
Adi Iacob

Creatorul Pokémon Go lucrează la o pereche de ochelari de realitate virtuală/augmentată cu Qualcomm

Thumbnail

Compania americană Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de procesoare, a anunțat lansarea unui nou chipset dedicat aplicațiilor de realitate virtuală (VR) și augmentată (AR) ― XR2 ― și lucrează cu Niantic ― compania din spatele jocului Pokémon Go ― la designul unei perechi de ochelari inteligenți.

Niantic nu a oferit prea multe detalii despre activitatea sa în cadrul proiectului, dar a confirmat existența unei „colaborări pentru mai mulți ani pentru un design care cuprinde hardware-ul, software-ul și componentele cloud de referință pentru ochelarii AR”, scrie The Verge

Cipurile produse de Qualcomm se găsesc deja în produse precum HoloLens de la Microsoft. În general, utilizarea realității augmentate s-a dezvoltat lent și rămâne în primul rând utilă pentru companiile specializate, mai degrabă decât pentru produsele de larg consum.

Chipsetul dedicat aplicațiilor de VR și AR (cunoscute ca XR - extended reality) de la Qualcomm ― XR2 ― este o variantă îmbunătățită a predecesorului XR1. Cipul permite redarea unor elemente la o rezoluție de până la 3K (90 de cadre pe secundă), precum și redarea de videoclipuri 360° la o rezoluție 8K (60 de cadre pe secundă). 

De asemenea, poate suporta până la șapte camere simultan, care ar putea fi utilizate pentru urmărirea mișcărilor capului, ochilor și a caracteristicilor faciale. 

Parallax

Vizualizari
168
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri