Răzvan Tătaru

Startup-uri românești, incluse într-un top al firmelor de tehnologie cu cea mai mare creștere până în 2023

Ecosistemul de startup-uri din RO

Zece startup-uri din România sunt incluse în mai multe categorii ale unui clasament care recunoaște firmele tech cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Firmele Redbee Software, DRUID și Questo sunt prezente în topul principal al Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală 2023, care oferă vizibilitate startup-urilor tech din regiune cu cea mai mare creștere.

  • Redbee Software, o companie care a dezvoltat o aplicație ce face previziuni legate de evoluția bursei pentru a ajuta utilizatorii să-și definească strategiile de investiții și să sporească încrederea din partea investitorilor, ocupă locul 8, cu o rată de creștere de 2.698%, înregistrată în perioada 2019-2022.
  • DRUID, o firmă specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți dedicați proceselor complexe din organizații, ocupă locul 32, cu o creștere de 875%;
  • Questo, care a creat o platformă pentru jocuri desfășurate în aer liber, ocupă locul 50, cu o rată de creștere de 663%.

Totodată, startup-urile Flip, Bright Spaces și easySales au fost incluse în subcategoria „Companies to Watch”, care reunește firmele care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2020-2022, dar care încă nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în principala categorie a topului Fast 50.

  • Flip, firma care a creat o platformă de comerț electronic pentru vânzarea și achiziționarea de smartphone-uri recondiționate, ocupă locul 3 din 25 de start-upuri, cu o rată de creștere de 1.289%;
  • Bright Spaces, un startup care ajută la stimularea acțiunilor de marketing din zona imobiliară prin reprezentarea 3D a spațiilor în mediul virtual, este pe locul 5, cu o rată de creștere de 737%;
  • easySales, care a creat o soluție de tip software-as-a-service (SaaS) ce permite comercianților integrarea platformelor de comerț electronic cu cele de tip marketplace, sisteme de facturare, de curierat sau cu centrele de distribuție a comenzilor, ocupă locul 20, cu o rată de creștere de 174%.

Ascendia, RepsMate și ZA Cloud au fost recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”, care premiază startup-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societății, mediului înconjurător, în domeniul diversității sau al inovației.

  • Ascendia este o firmă care a creat instrumente de educație online, utilizate atât în sectorul privat, cât și în cel public;
  • RepsMate este start-upul care a dezvoltat o platformă care folosește inteligența artificială în analizarea și evaluarea a 100% din interacțiunile unei companii cu clienții săi, indiferent de canalul de comunicare;
  • ZA Cloud este specializată în furnizarea de soluții software pentru înțelegerea profundă a conținutului online folosind inteligența artificială.

Hermix, un start-up local de tehnologie, a primit recunoașterea specială „CE Tech Rocketship”, oferită de Google Cloud.

Acesta este dezvoltatorul unei platforme care ajută companiile să cunoască oportunitățile de afaceri din sectorul public prin automatizarea activităților de marketing pentru zona business-to-government, a celor de vânzare și de pre-vânzare, precum și de participare la licitații publice.

Suntem onorați să celebrăm realizările a zece start-upuri locale de tehnologie care au prosperat în acea perioadă și să le oferim recunoaștere pentru angajamentul lor față de îmbunătățirea și dezvoltarea continuă prin intermediul platformei Fast 50”, a spus Andrei Ionescu, Partener, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

Competiția principală din acest an, aflată la cea de-a 24-a ediție, este dominată de companii din domeniul software, 31 la număr, urmat de domeniile fintech, hardware, media și divertisment, tehnologii de mediu și sănătate.

Principala categorie a competiției Technology Fast 50 este condiționată de anumite cerințe financiare, și anume să aibă un venit operațional anual minim de 50.000 de euro în primii trei ani analizați (2019-2021) și de 100.000 de euro în 2022. De asemenea, acestea trebuie să aibă sediul central în Europa Centrală și să dețină drepturile de proprietate intelectuală sau să fi creat tehnologie patentată.

Parallax

Vizualizari
415
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri