Răzvan Tătaru
Zece startup-uri din România sunt incluse în mai multe categorii ale unui clasament care recunoaște firmele tech cu cea mai mare creștere din Europa Centrală, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.
Firmele Redbee Software, DRUID și Questo sunt prezente în topul principal al Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală 2023, care oferă vizibilitate startup-urilor tech din regiune cu cea mai mare creștere.
Totodată, startup-urile Flip, Bright Spaces și easySales au fost incluse în subcategoria „Companies to Watch”, care reunește firmele care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2020-2022, dar care încă nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în principala categorie a topului Fast 50.
Ascendia, RepsMate și ZA Cloud au fost recunoscute în cadrul competiției Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”, care premiază startup-urile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societății, mediului înconjurător, în domeniul diversității sau al inovației.
Hermix, un start-up local de tehnologie, a primit recunoașterea specială „CE Tech Rocketship”, oferită de Google Cloud.
Acesta este dezvoltatorul unei platforme care ajută companiile să cunoască oportunitățile de afaceri din sectorul public prin automatizarea activităților de marketing pentru zona business-to-government, a celor de vânzare și de pre-vânzare, precum și de participare la licitații publice.
„Suntem onorați să celebrăm realizările a zece start-upuri locale de tehnologie care au prosperat în acea perioadă și să le oferim recunoaștere pentru angajamentul lor față de îmbunătățirea și dezvoltarea continuă prin intermediul platformei Fast 50”, a spus Andrei Ionescu, Partener, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.
Competiția principală din acest an, aflată la cea de-a 24-a ediție, este dominată de companii din domeniul software, 31 la număr, urmat de domeniile fintech, hardware, media și divertisment, tehnologii de mediu și sănătate.
Principala categorie a competiției Technology Fast 50 este condiționată de anumite cerințe financiare, și anume să aibă un venit operațional anual minim de 50.000 de euro în primii trei ani analizați (2019-2021) și de 100.000 de euro în 2022. De asemenea, acestea trebuie să aibă sediul central în Europa Centrală și să dețină drepturile de proprietate intelectuală sau să fi creat tehnologie patentată.