Denisa Crăciun

Startup-ul românesc de inteligență artificială Druid, finanțare de 30 milioane dolari

CEO Druid

Startup-ul românesc de inteligență artificială Druid anunță marți, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, atragerea unei runde de finanțare Serie B în valoare de 30 de milioane de dolari.

Startup-ul fondat în România, în 2018, de antreprenorul Liviu Drăgan, vrea să folosească finanțarea pentru accelerarea expansiunii internaționale, în special pe piața din SUA, care reprezintă deja 60% din veniturile curente ale Druid, se mai arată în comunicat.

Runda de finanțare de 30 milioane de dolari este condusă TQ Ventures, cu participarea a noi investitori Smedvig Capital, Endeavour și Verve Ventures și a investitorilor existenți GapMinder, Hoxton Ventures și Karma Ventures.

„Validarea pe plan internațional a platformei revoluționare construită de Druid ne-a convins pentru a treia noastră investiție în companie, prima fiind la finalul anului 2020. Încă de atunci am vazut potențialul echipei conduse de Liviu Drăgan de a crea o tehnologie care să transforme domeniul soluțiilor de inteligență artificială conversațională pentru industrii complexe”, a declarat Dan Mihăescu, Founding Partner, GapMinder.

„Noua rundă de finanțare vine în urma creșterii și dezvoltării continue a DRUID. În 2022, DRUID și-a crescut veniturile anuale recurente de 2,5 ori față de 2021 și preconizează o creștere de trei ori în acest an”, conform startup-ului. 

„Druid valorifică progresele recente în AI generativă, care se integrează perfect în platforma noastră de aplicații conversaționale de business. Credem că platforma noastră va declanșa, pentru marile organizații internaționale, o nouă eră a productivității, cu rezultate tangibile pentru afaceri. Cu susținerea celei mai recente runde de investiții pe care am atras-o și pe fundalul acestei revoluții tehnologice, suntem bine poziționați și încântați să depunem eforturi susținute pentru a oferi soluții tehnologice care să permită clienților noștri să maximizeze valoarea”, a spus Liviu Drăgan (foto), CEO Druid.

„În tumultul creat în jurul inteligenței artificiale conversaționale și generative, Druid s-a remarcat pentru noi ca lider în acest segment. Am fost încântați să descoperim prin cercetările noastre cât de mult apreciază clienții actuali platforma și ce problemă mare rezolvă Druid pentru aceștia. Suntem onorați să conducem această rundă și să construim acest parteneriat cu Liviu și echipa Druid”, a declarat Schuster Tanger, co-managing partner al TQ Ventures.

Ce face startup-ul românesc Druid

Startup-ul a lansat o platformă end-to-end pentru construirea, implementarea și scalarea aplicațiilor conversaționale de business bazate pe inteligență artificială. Druid acționează ca o interfață pentru toate operațiunile digitale și susține că atenuează în același timp uzura aplicațiilor (învățarea și adaptarea la noi sisteme).

În plus, conform startup-ului, asistenții virtuali inteligenți Druid permit interacțiuni rapide, personalizate, pe toate canalele și hiper-automatizate în timp ce vorbesc limba fiecărei organizații prin integrări deschise cu orice sisteme de business existente și tehnologii RPA. Începând cu 2018, Druid pune în practică viziunea sa de a oferi fiecărui angajat un asistent virtual inteligent. Startup-ul are o rețea de peste 160 de parteneri și peste 200 de clienți din întreaga lume.

Recent, startup-ul românesc și-a crescut echipa globală cu 60% și a inclus câțiva foști executivi de la compania româno-americană UiPath în roluri strategice: în special, Kedar Dani, fost VP global proiectare, pentru a contribui la strategia de lansare pe piață; Vargha Moayed, fost director executiv de strategie, pentru a oferi consiliere strategică pentru CEO; și Mihai Faur, CIO al UiPath, care a devenit membru independent în consiliul de administrație.

Parallax

Vizualizari
3545
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri